Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Županija ove godine povećala broj i iznos stipendija

U prostorijama Županijske uprave u Koprivnici danas je održano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja Koprivničko-križevačke županije za aktualnu akademsku godinu.

Broj korisnika stipendija povećan je s 80 na 100, a povećan je i sam iznos, koji je prije bio 700, a sada će biti tisuću kuna mjesečno. Za to Županija izdvaja oko 1 milijun i 200 tisuća kuna na godišnjoj razini.

– Glavni kriterij je deficitarnost zanimanja, a svi koji ste ovdje ste upisali te fakultete koji imaju taj prefiks deficitarnih zanimanja – rekao je u svom uvodnom obraćanju samim studentima župan Darko Koren, istaknuvši kako su najzastupljenija zanimanja vezana uz medicinu, dentalnu medicinu, strojarstvo i farmaciju.

Županija ovakav model ulaganja u obrazovanje, podsjetio je župan, prakticira već sedmu godinu zaredom, zamijenivši model kreditiranja sa subvencijama kamata.

– Stipendije su samo jedan od alata kojim želimo postići određene ciljeve. Prije svega, povećati broj visokoobrazovanih ljudi na prostoru naše županije, iako živimo u vremenu kada je zbog raznih razloga i demografskih trendova, koji nam ne idu u prilog, bitno da svaki mladi čovjek ostane ovdje bez obzira na razinu svojeg obrazovanja – zaključuje župan.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati