Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Županijski Zavod za hitnu medicinu proslavio desetu obljetnicu rada

Županijski Zavod za hitnu medicinu svečano je proslavio desetu obljetnicu djelovanja. Zlatica Kučko Gudelj istaknula je kako je Zavod u deset godina djelovanja opravdao svoju svrhu, iako najviše pruža usluge u primarnoj zaštiti jer zbrinjava i pacijente kojima nije potrebna hitna medicinska pomoć, a timovi Hitne pomoći ih primaju kad njihovi obiteljski liječnici ne rade. Tako je statistika pokazala da čak 70,3 posto intervencija našeg županijskog Zavoda je vezano uz primarnu zdravstvenu zaštitu odnosno u tim slučajevima pacijentima nije bila potrebna hitna medicinska pomoć.

-Moramo pohvaliti Županiju koja ulaže značajna sredstva u rad Zavoda pa je tako na godišnjoj razini osigurala 4,6 milijuna kuna za timove 2 u Đurđevcu i Križevcima. Županija ulaže i u opremanje pa smo tako lani dobili jedinstveno vozilo hitne pomoći u Hrvatskoj vrijedno 1,1 milijun kuna. Radi se o najnovijem “stretcheru” koji radi sve sam pa tehničari i vozači koji dižu pacijente više ga ne moraju morati dizati, nego se nosilo diže i spušta samo – naglasila je Zlatica Kučko Gudelj.         

 Uskoro Zavod očekuju i nove promjene u ustroju jer će ponovno sanitetski prijevoz biti spojen s hitnom medicinom, što se pokazalo puno učinkovitijim.  

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI