Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Fotografije Cara i Zemana, naših najuspješnijih fotografa, izložene su na svim kontinentima

Željko Car i Mato Zeman, poznati umjetnički fotografi i članovi Foto-kino kluba Picok iz Đurđevca, imali su još jednu izuzetno uspješnu godinu. Lani su sudjelovali na više od 30 žiriranih izložbi umjetničke fotografije i osvojili ukupno 45 nagrada i priznanja za svoje uratke. Po tom rezultatu ubrajaju se među najuspješnije hrvatske fotografe na međunarodnim izložbama koje su organizirane diljem svijeta.

Iako su motivi njihovih fotografija različiti, često su u središtu njihovih fotografskih interesa krajobrazne vrijednosti i ljudi Podravine. Treba naglasiti da su sve izložbe na kojima su uspješno sudjelovali žirirane i da članovi žirija za izlaganje odaberu deset do 20 posto od ukupno pristiglih fotografija. Može se zaključiti da je velik uspjeh i svaka za izložbu odabrana fotografija, a Zeman i Car u jakoj su međunarodnoj fotografskoj konkurenciji prošle godine osvojili 17 medalja za osvojene prve tri nagrade te još 18 diploma za kreativnost njihovih fotografija. Tako su lani, između ostalog, njihove fotografije izložene u Indiji, Kini, Češkoj, Turskoj, Bugarskoj, Brazilu, Šri Lanki, Cipru, Sloveniji i Hrvatskoj.

– S velikim zadovoljstvom prihvatili smo poziv organizatora da u drugoj polovici prošle godine sudjelujemo na izložbi Pomoć Ukrajini, a po prvi smo put sudjelovali i na izložbi fotografija u Kanadi i Keniji. Sad se možemo pohvaliti da smo svoje fotografije izlagali na svim kontinentima. Nadamo se da će i ova godina biti uspješna, a i dalje ćemo kroz fotografije promovirati prirodne ljepote i stil života Podravine – ističu Zeman i Car.

Lani je Željko Car uspostavio i suradnju s Hrvatskom radiotelevizijom pa se njegove fotografije prirodnih ljepota naše županije kroz sva godišnja doba objavljuju u vremenskoj prognozi nakon Dnevnika HRT-a. -To je još jedna dobra promocija naše županije koja ima brojne prirodne ljepote – kaže Željko Car.

FOTO: Ustupio Željko Car

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

đurđevčanin ističe da je osuđen unatoč brojnim nepravilnostima

VIDEO Mario: “Događaju se čudne stvari. Fotografije i dokumenti nestaju, svaka mi je žalba odbijena”

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo popularno voće lijek je za visoki krvni tlak

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati