Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

FOTO Anica živi prvi red do “džungle”: Zbog krpelja sam zamalo ostala bez najbolje prijateljice!

Bolesna, bespomoćna i sama, Francetić Anica iz Peteranca, mjesta nedaleko Koprivnice, već dvije godine živi prvi red do džungle. Raslinje iz susjednog dvorišta sad je već toliko visoko da joj ulazi kroz prozore u kuhinju. Susjednu je kuću kupila žena iz Zagreba, u njoj ne živi, a na pozive Anice se oglušuje. Pokositi nema tko, a s raslinjem muku ne muči samo ova nemoćna starica već i njezina Đona, pas koji je nedavno zamalo uginuo, za što je izgleda krivo dotično raslinje.

– Ja prozore više ne mogu niti otvoriti, strah me zmija, a sad je već nešto počelo i smrdjeti. U dvorište me strah ići, pojavili su sad i nekakvi agresivni kukci koji me stalno bodu. Đona je zaradila doslovno stotinu šklopaca i malo je falilo da ugine. Mogla sam ostati bez najbolje prijateljice, priča nam shrvana Anica.

Prije otprilike godinu dana, Anica je uspjela sa susjedom stupiti u kontakt, zamolila ju da dođu pokositi raslinje, no dobila je kratak i jasan odgovor – neću. Ogromno dvorište ne samo da je obraslo i nalikuje džungli, već je tamo i desetak trulih automobila i prizor je doista jeziv. Čak i kad bi htjela, Anica pokositi sama ne može, jer osim što je već u ozbiljnim godinama i nema snage, unazad dvije godine slomila je obje ruke. Živi sama, muža nema, djecu nema i prepuštena je sama sebi.

– Prvo sam slomila jednu ruku, dobila gips koji mi nisu dobro stavili i ruka mi se nije oporavila kako treba. Oštećeni su mi živci i ne mogu stisnuti šaku. Godinu dana kasnije slomila sam drugu ruku i odlučila ju sama vježbati umjesto da ponovno hodam na fizikalnu terapiju. Evo, ta je ruka ko’ nova, prepričala je Anica.

Iz Općine Peteranec na naš su upit odgovorili da će problem biti riješen najkasnije sutra i dodaju kako je vlasnica nekretnine već zaradila kaznu nakon što nije postupila po izdanom rješenju i dovela dvorište u red.

– Vlasnici predmetne nekretnine izdano je rješenje za uređenje nekretnine kojim je dan rok u kojem je morala urediti nekretninu. Obzirom da nakon isteka danog joj roka nije postupila sukladno izdanom rješenju, istoj je izrečena novčana kazna zbog neodržavanja nekretnine, napominju iz Općine.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Bjelovar, Koprivnica, Križevci i Đurđevac kroz trgove

ZLOČIN U CENTRU KOPRIVNICE

Policija je uhitila dvije osobe koje su naoružane upale u ljekarnu

Razbojništvo u centru KOPRIVNICE

FOTO Upali s pištoljima u ljekarnu, vezali vlasnika, ukrali novac i odvezli se njegovim autom

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI