Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

FOTO Anica živi prvi red do “džungle”: Zbog krpelja sam zamalo ostala bez najbolje prijateljice!

Bolesna, bespomoćna i sama, Francetić Anica iz Peteranca, mjesta nedaleko Koprivnice, već dvije godine živi prvi red do džungle. Raslinje iz susjednog dvorišta sad je već toliko visoko da joj ulazi kroz prozore u kuhinju. Susjednu je kuću kupila žena iz Zagreba, u njoj ne živi, a na pozive Anice se oglušuje. Pokositi nema tko, a s raslinjem muku ne muči samo ova nemoćna starica već i njezina Đona, pas koji je nedavno zamalo uginuo, za što je izgleda krivo dotično raslinje.

– Ja prozore više ne mogu niti otvoriti, strah me zmija, a sad je već nešto počelo i smrdjeti. U dvorište me strah ići, pojavili su sad i nekakvi agresivni kukci koji me stalno bodu. Đona je zaradila doslovno stotinu šklopaca i malo je falilo da ugine. Mogla sam ostati bez najbolje prijateljice, priča nam shrvana Anica.

Prije otprilike godinu dana, Anica je uspjela sa susjedom stupiti u kontakt, zamolila ju da dođu pokositi raslinje, no dobila je kratak i jasan odgovor – neću. Ogromno dvorište ne samo da je obraslo i nalikuje džungli, već je tamo i desetak trulih automobila i prizor je doista jeziv. Čak i kad bi htjela, Anica pokositi sama ne može, jer osim što je već u ozbiljnim godinama i nema snage, unazad dvije godine slomila je obje ruke. Živi sama, muža nema, djecu nema i prepuštena je sama sebi.

– Prvo sam slomila jednu ruku, dobila gips koji mi nisu dobro stavili i ruka mi se nije oporavila kako treba. Oštećeni su mi živci i ne mogu stisnuti šaku. Godinu dana kasnije slomila sam drugu ruku i odlučila ju sama vježbati umjesto da ponovno hodam na fizikalnu terapiju. Evo, ta je ruka ko’ nova, prepričala je Anica.

Iz Općine Peteranec na naš su upit odgovorili da će problem biti riješen najkasnije sutra i dodaju kako je vlasnica nekretnine već zaradila kaznu nakon što nije postupila po izdanom rješenju i dovela dvorište u red.

– Vlasnici predmetne nekretnine izdano je rješenje za uređenje nekretnine kojim je dan rok u kojem je morala urediti nekretninu. Obzirom da nakon isteka danog joj roka nije postupila sukladno izdanom rješenju, istoj je izrečena novčana kazna zbog neodržavanja nekretnine, napominju iz Općine.

FOTO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Graničar se ponovno posral na svoju decu?

Neprilagođena brzina

Vozač (30) quada teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira Forza dobro rasplesala Pitomaču

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati