Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Netipična sorta za naše podneblje

FOTO/VIDEO Ivan Markić u svom vinogradu uzgaja dubrovačku malvaziju!

Prva asocijacija na vinsku sortu malvaziju zasigurno je Istra, no ovo kvalitetno bijelo vino itekako uspijeva i po bilogorskim obroncima. Točnije, u Budrovcu kraj Đurđevca, a jedan od vinogradara koji je uspio uzgojiti tu sortu vinove loze je Ivan Markić.

– Vinograd sam naslijedio od roditelja, a iako živim u Zagrebu, kroz svakih desetak dana sam u Budrovcu. Imam zanimaciju, a malvaziju je u Budrovcu moj otac zasadio još osamdesetih godina prošlog stoljeća. I jako dobro uspijeva, no to nije ona istarska, već dubrovačka malvazija i grožđe je više zelenkaste boje – otkrio je Markić kojeg smo zatekli u špricanju vinograda protiv pepelnice i plamenjače.

– Špricati se mora svakih deset, najviše 12 dana. Bitno je uhvatiti suho vrijeme i paziti kada će kiše, a do cvatnje me sigurno čeka još jedno špricanje. Uz malvaziju imam i rajnski rizling, no kada bude berba, sve pomiješam jer nemam veliki vinograd. Ukupno 350 trsova – kazao je Markić, koji ističe da je Budrovac idealan kraj za vinograde. – Vinogradi na ovom području zbilja su krasni. Šteta je samo što ih je svake godine sve manje. Starijih ljudi nema, a mladi neće raditi. Ne isplati se raditi ako nemate volju. Meni nije teško svakih desetak dana potegnuti iz Zagreba kako bih oplijevio, orezao ili pošpricao vinograd – zaključio je Markić, koji se nada uspješnoj godini i kvalitetnoj berbi.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

završena je prva faza projekta

Starinska voćka zasađena u još dva podravska mjesta

PRVA FAZA UREĐENJA JE U TIJEKU

Radnici Komunalca posadili više od 100 stabala na groblju u Goli

Podravski na mjestu događaja

FOTO: Beživotno tijelo starijeg muškarca pronađeno pored automobila nedaleko od Koprivnice

radovi vrijedni 132 tisuće eura

FOTO Općina je modernizirala 270 metara nerazvrstane ceste

razigran i rastrčan iako se uvelike razlikuje od ostalih pasa

FOTO/VIDEO Tronožni psić Jacky pravi je lajavi veseljak!

stvarat će prijeko potreban hlad

Na dječjem igralištu posađene lipe i likvidambri

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati