Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MNOGI BI SJELI, A NEMAJU GDJE

Franji (81) smeta što umirovljenici moraju stajati dok u HZMO čekaju svoj red: “Ljudi drhte na štakama…”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Franjo Manolić (81) đurđevački je umirovljenik kojeg smeta što u uredu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje nema gdje sjesti dok čeka na uslugu.

– Dođem gore u hodnik, a klupa nema. U onom drugu hodniku penzioneri moraju stajati onakvi umorni, a dali bi deset eura kako bi sjeli negdje, no nemaju gdje. Na vratima piše jedan po jedan, a svi ostali čekaju ispred ureda, stoje i drhte na štakama – nezadovoljan je Manolić koji se usprkos već lijepim godinama iznimno dobro drži i zdrav je. Vozi bicikl, čak ponekad i dalje sjedne i na motor, agilan je i aktivan, a dobro zdravlje i mladolikost pripisuje mirnom životu i raznovrsnoj prehrani.

– Nikad si nisam stvarao probleme u životu i živio sam mirno. Jedem raznovrsnu hranu, uglavnom povrće s malo mesa. Jedino što od mesa malo više pojedem je piletina. Volim i juhe, a domaća hrana je ono što me drži –otkrio je Manolić koji u Đurđevcu živi cijeli život, a 45 godina bavio se streljaštvom.

– Bili smo prvaci na Sutjesci, a po povratku s natjecanja u Đurđevcu su nam organizirali dočeke. Bili smo odlični, među najboljima u cijeloj Jugoslaviji, a imali smo stvarno vrhunskih strijelaca – kazao je ovaj đurđevački umirovljenik koji je počeo raditi kao trgovac, no nakon nekog vremena promijenio je profesiju.

– Zaštitarsku sam službu odabrao umjesto trgovačke. Deset godina bio sam trgovac, a gotovo 40 zaštitar. Bilo je i napetih situacija, no psihički mi je to bio manje zahtjevan posao i u Elektri sam proveo dobar dio radnog vijeka kao zaštitar – zaključio je Manolić.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura

Mališani iz Molvi istaknuli su se super rezultatima

FOTO Načelnik ugostio male olimpijce

ZBOG NADVOŽNJAKA I NEMARA RADNIKA IMAJU VELIKE PROBLEME

VIDEO Stanari ogorčeni: “Da se žaba popiša mi već plivamo, po dvorištima nam plutaju fekalije”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati