Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ferdinandovčani se protive elitnoj ligi, no promjenama se moraju prilagoditi

Franjo Kovačev: To je za nas korak unazad, a za suce, bojim se, prevelik zalogaj…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mjesec dana priprema i pet jakih prijateljskih utakmica je iza nogometaša Ferdinandovca, koji se pod palicom trenera Tomislava Blaževića pripremaju za drugi dio sezone u Četvrtoj NL BJ-KC-VT. Ligi koja se na ljeto ukida, a koje su upravo Ferdinandovčani bili veliki zagovornici. Podsjetimo, uz susjede iz Kloštra Podravskog, Ferdinandovac se jedini protivio osnivanju Elitne lige. Tog mišljenja i dalje se drže, iako im nema druge nego se pomiriti sa sudbinom i prilagoditi novim promjenama. Svjestan je toga i predsjednik kluba Franjo Kovačev.

– Tu smo gdje jesmo, prihvatit ćemo to što moramo, ali to je za nas korak unazad. Navikli smo da se lige svako malo mijenjaju i podešavaju kako kome odgovara i iskreno nam je žao što je tako ispalo. Također, još nelogičnije mi je to da se oni koji su bili najveći zagovornici Elitne lige, a pritom mislim na Tehničar,prema pričama pojačavaju i pripremaju za Treću NL. No dobro, lipanj je još daleko i do onda će se, nadamo se, sve znati, ali u globalu nam se ne sviđa to što se sprema i to smo već jasno naglasili na plenumu klubova – napomenuo je Kovačev i dodao da o prelasku u Treću ligu na razmišljaju.

– Iako sam mišljenja da bismo je po kvaliteti igrača mogli igrati, za nas bi ta liga bila preveliki trošak. Mi smo ipak malo selo, a nismo ni financijski toliko jaki. Unatoč tome, imamo vjernu publiku i možda čak i najveću posjećenost u ligi. Tako je bilo lani, a mislim da je i sada. Tu možemo povući i poveznicu s Elitnom ligi, jer svi tvrde da će gledanost rasti. Vjerojatno je to istina, ali to se odnosi na klubove iz koprivničke okolice. Nama je u pravilu svejedno, jer mi uvijek imamo navijače, neovisno o tome igramo li protiv Slatine, Čazme ili Tehničara – jasno je poručio te se još malo zadržao na toj novoj Elitnoj ligi.

– Koliko je za nas preveliki zalogaj Treća liga, toliko se bojim da će Elitna biti preveliki zalogaj za organizatore, prije svega zbog suđenja. Svi se klubovi toga boje, nismo mi jedini, jer je evidentno da u županiji nema dovoljno kvalitetnih sudaca. Bojim se da će Savez tu imati velikih problema. Bit će puno utakmica vikendom, a kapaciteta nema – naglasio je. Kao što smo u uvodu napisali, iza Ferdinandovčana je pet jakih provjera, a uvertiru u prvenstvo odigrat će protiv Kalinovca. Momčad je više-manje ostala ista, novost je tek dolazak Paradinovića, koji je već pokazao da će biti pojačanje.

– Svi znamo kakav je igrač i puno će nam značiti. Mimo njega većih novosti nema, gledamo prema tome da koristimo što više domaćih igrača, da mladi stječu iskustvo i pomalo preuzimaju ulogu u prvoj momčadi. Mislimo da imamo dobar kadar za ciljeve koje smo si postavili, a i nema smisla da stvaramo skupu ekipu kada znamo što nas čeka od iduće sezone – istaknuo je i za kraj se dotaknuo ciljeva.

– Razlike su male, drugo mjesto bježi nam pet bodova, treće tri, a naš je cilj biti što više, po mogućnosti među prvih pet. Također, dali smo si cilj da kvaliteta naših utakmica bude to što privlači gledatelja i mislim da smo po tom pitanju na pravom putu – zaključio je Kovačev. Podsjetimo, prvenstvo u Četvrtoj NL počinje 9. ožujka, a Ferdinandovac ga otvara gostovanjem u Slatini.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravec koji je rušio i gradio četiri države

FOTO U Zagrebu sahranjen Josip Manolić

KORISNE INFORMACIJE

U ovim slučajevima dijete ima pravo na obiteljsku mirovinu

novčano je kažnjen

BMW-om bježao policiji, počinio pet prekršaja

požar u pitomači

FOTO Vatra progutala drvarnicu, zahvatila dio obiteljske kuće

PLINSKI TOPOVI GRUBO UTJEČU NA KVALITETU NJIHOVA ŽIVOTA

VIDEO Legrađani na rubu živaca: “Ne možemo spavati, djeca nam imaju tikove, a kokoši su prestale nesti jaja”

korisne informacije

Evo tko sve ima pravo na dječji doplatak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati