Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Franjo pao s ljestvi na poslu, sud stao na stranu poslodavca

Križevčanin Franjo ipak nije uspio okriviti svog poslodavca što je na poslu pao s ljestvi s tri metra i tijelom i glavom udario pri padu. Tužio ih je navevši kako nakon nesretnog događaja nisu odmah obavijestili inspekciju o ozljedi na radu zbog koje mu je pružena hitna medicinska pomoć i zbog čega je i zadržan u koprivničkoj bolnici.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iz Jyska u kojem se ozlijedio Franjo naveli su kako je pao s ljestvi te odmah upućen na hitan medicinski prijem u Opću bolnicu Koprivnica.

– Nije zadržan na liječenju već je pušten kući s napomenom da nema potrebe za daljnjom medicinskom obradom i hospitalizacijom. Utvrđeno je da radnik nije bio hospitaliziran nakon nastanka ozljede nego samo da mu treba kontrolni pregled – naveli su predstavnici poduzeća i dodali kako ne mogu odgovarati za događaje koji su odvojeni od trenutka otpuštanja radnika iz bolnice jer je i zbog postupanja radnika moglo doći do pogoršanja njegova zdravstvenog stanja.

Osim toga, otkrili su i kako se pad nije mogao dogoditi 4. listopada kako je tvrdio nego 23. rujna kada je i primljen na hitnu. U bolnici je Franjo pak boravio od 1. do 4. listopada no oni za to, navode, ne mogu biti krivi. Inspektorica također, nije mogla obaviti nadzor nesreće jer je obavljen tek 4. listopada, odnosno 11 dana nakon nesretnog događaja.

– Udario je glavom u padu, osjeća bolove u lijevoj strani prsišta, lijevom laktu i području stražnjice. Obradom je isključeno akutna ozljeda zbog koje bi trebala hospitalizacija pa je otpušten kući – piše u medicinskoj dokumentaciji.

Traženo je i mišljenje Ministarstva te se u njemu navodi kako poslodavac nije obvezan, primjerice prijaviti inspekcijskom tijelu frakturu zbog koje je radniku pružena hitna medicinska pomoć, no zbog nje radnik nije zadržan na liječenju. Da bi to prijavili morao bi biti zadržan u zdravstvenoj ustanovi zbog ozljeda.

– Nije sporno da je Franjo naknadno, tek 1. listopada ponovno primljen u bolnicu, no u ovom slučaju ne može se sa sigurnošću dokazati da je to isključivo uzrokovano prethodnim padom od 23. rujna te više ne postoji obveza od strane poslodavca za prijavljivanjem ozljede – obrazložio je Sud svoju oslobađajuću presudu za ovog proizvođača i trgovca namještajem. (ib)

FOTO: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena prisutnost jako toksične kemikalije

sjednica gradskog vijeća

Grad podigao subvencije za vrtiće izvan grada, oporba ih kritizirala zbog nerješavanja problema s kapacitetima

SAVLADANA ZADNJA PREPREKA ZA IZGRADNJU GEOTERMALNE ELEKTRANE

Za izgradnju je potrebno 100 milijuna eura, tražit će strateškog partnera

DOBRA VIJEST ZA STANOVNIKE PODOLICA ALI I SVE OSTALE U PROMETU

FOTO Tri tjedna prije roka otvorena Zagrebačka, prometuje se u oba smjera

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati