Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gledimo ove dane kak se Koren i Lacković kloplju v jajca

Piše Vladek Antolaš Mastermind

Dosta dugo vremena svjedoci smo neukusnom prepucavanju na državnom vrhu uz razna čašćenja i pljuskanja riječima između „dva brda“. Svadljiva politika i vašarska retorika, kako izgleda, puzi i na niže političke grane pa tak mi zbliza gledimo ove dane kak se Koren i Lacković kloplju v jajca, a tu i tam Lacković pošlje Jančija da ovoga vritne. To dečki neje lepo ovak javno i za naše novce. Ak vam je gušt, ote v gorice pa igrajte trule kobile na podolju, ionak ste politički gledano slični jer ste po potrebi bili ili jeste u koaliciji s HDZ-om.

Svjedočili smo još jednoj vrlo uspješnoj  Picokijadi i uprizorenju Legende o Picokima kojoj je predsjednik počasni gost i visoki pokrovitelj.

Došel nam je predsjednik i počastil nas svojim toplim govorom, daleko od onog mangupskog koji plasira prema premijeru i njegovoj ekipi.

Primijetili smo da predsjednik nije gledal Legendu, već je napustil „položaj“. Zašto predsjedniče? Zašto niste gledali Legendu? Možda je ošel iz sigurnosnih razloga jer se na našem bojnom polju puca pa da ga nešče ne streli, al i to pada u vodu u gradu Picoka. Možda je imal drugu obavezu pa se žuril na neku drugu legendarniju predstavu. Nadam se samo da neje bežal v kino gledet filmove iz kojih kasnije vadi dosjetke i fore za Banožića, a najviše se nadam da nije otišel iz političke poruke da pokaže da mu Đurđevac apsolutno nije bitan, tek samo da se došel družiti z gradonačelnikom.
Zakaj je otišel, Bog zna, ali zakaj je z njem otišel i naš gradonačelnik i naš predsjednik GV-a ? Zakaj se oni nisu vratili i time pokazali bitnost Legende?

Taj odgovor nam je dal Cetinski na koncertu dok je javno rekel da su mu predsjednik i njegvi domaćini upali u garderobu i da ga je bilo strah da mu sve ne pojedu i popiju.

Zatvarajući vrata bedema za sobom spomenuti trio otvorio je Pandorinu kutiju da mi možemo zamišljati kaj su oni delali dok je Legenda trajala i kaj je to na svetu bilo bitnije od truda volontera i tradicije našeg grada. Toni C. (53) ih je zapravo cinkal pa tak znamo da im se nikam nije žurilo. Mi možemo misliti da su tad mastili pašticadu ili su cmrkali „gradonačelnikovo vino“ dok vani branitelji grada ginu. Ako je tak, onda naš poznati vinar (tvorac gradonačelnikovog vina) more staviti logo na to vino „ Jače i od Picokijade“. Po prvi put u povijesti nitko iz same špice gradske vlasti neje gledel Legendu.

Ovo je pljuska i svima koji su bili u VIP-u jer umjesto da budu viđeni s predsjednikom i našim gradonačelnikom, ostali su zaprti na tribini ko ovčice u toru.  Kad već spomenuh VIP, postavlja se pitanje kad se naš mladi gradonačelnik stigel posvaditi i z Jakšićem, Rajnom i Sobotom jer je očigledno da ih nije zval na Legendu. Po meni ih je trebal zvati ako ne iz kulture, onda do toga da nisu svi građani i Picoki posvađani z njima nit s Koprivnicom nit s Križevcima nit s celom županijom. Trebal je zvati da dojdu i opetovano vide da je Picokijada mercedes za njih i da puknu od zavisti.

Nemam vam ja pojma tko i zakaj diže zid između nas i ostatka svijeta.

Doduše, ovakve dogodovštine pokazuju da je Legenda o Picokima i Picokijada iznad svih, biser našega grada i institucija kojoj je osjećaj pripadnosti urođen te da njeni sudionici cijene ne samo VIP, nego i ljude s livade. Picokijada ide dalje, ne staje bez obzira na kišu, politike i pokoji krepan zvučnik.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SULUDI PERFORMANS U TRGOVAČKOM CENTRU "KOŠTAO" JU 240 EURA

Jadranka je zakucala mobitel u pod te ga rukama prepolovila. Razlog je krajnje bizaran

parcela na kojoj će se graditi vrtić mještanima zadaje glavobolju

Mještani: “Neka poruše staru šupu i počiste nered. Životinje nam ulaze u dvorišta!”

Vratite ga u najbliži prodajni centar

Plodine iz prodaje povlače prehrambeni proizvod i svim kupcima vraćaju novac

PROMETNA NESREĆA NA VESELOM BREGU

Sudarila se dva automobila u vinogradu. Ima ozlijeđenih

POTVRĐENA OTPUŽNICA PROTIV SUPRUŽNIKA, OČUH TVRDI DA JE DJEČAK KRIV ZA SVE:

Vatrogasci su ga dolazili skidati s drveta, a policija smirivati zbog divljanja i razbijanja

Otkriveni komadići plastike

Spar iz prodaje povlači jedan hrvatski proizvod. Kupcima će novac vratiti i bez računa


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati