Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Goranu Vrbošiću Vrbi Red kneza Domagoja s ogrlicom

Memorijalni rukometni turnir Goran Vrbošić Vrba, 30. po redu, održat će se od 27. do 29. siječnja 2023. godine u Koprivnici. Ovaj memorijalni rukometni turnir organizira se tridesetu godinu za redom u spomen na tragičnu pogibiju mladog dragovoljca Domovinskog rata, igrača rukometnog kluba Koprivnica.  Kako je ove godine okrugla godišnjica, program će započeti koncertom Klape Sv. Juraj i Jazz orkestra HV-a u dvorani Srednje škole Koprivnica s početkom u 20 sati, poručuju iz Rukometnog kluba Koprivnica koji je jedan od organizatora ovog turnira.


Drugoga dana, 28. siječnja, na koprivničkom groblju održat će se sveta misa, polaganje vijenca te paljenje svijeća. Nakon toga odlazi se do dvorane Doma mladih, gdje će se održati svečana akademija na kojoj će odlukom Predsjednika Republike Hrvatske Goran Vrbošić Vrba biti posmrtno odlikovan Redom kneza Domagoja s ogrlicom, ističu iz Rukometnog kluba Koprivnica.


Podsjetimo, Red kneza Domagoja s ogrlicom dodjeljuje se za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u ratu, izravnoj ratnoj opasnosti ili u iznimnim okolnostima u miru.


Što se tiče sportske strane, na turniru će se natjecati četiri ekipe od kojih su dva prvoligaša i dva drugoligaša, odnosno to su RK Rovinj i RK Sisak kao prvoligaši te RK Koprivnica i RK Valpovka kao drugoligaši. Revijalnu utakmicu igraju premijerligaši RK Nexe Našice i RK Rudar Rude s početkom u 13:30.  Nakon toga slijede utakmice za treće i prvo mjesto. Cijeli program možete pogledati u nastavku.

PROGRAM:

PETAK, 27. siječnja 2023.

20:00 Koncert Klape „Sv. Juraj“ i Jazz orkestra HV-a, dvorana Srednje škole Koprivnica

SUBOTA, 28. siječnja 2023.

10:00 Sveta misa, kapela sv. Florijana, Koprivnica

11:15 Polaganje vijenaca i paljenje svijeća, gradsko groblje „Pri sv. Duhu“, Koprivnica

12:15 Svečana akademija, Dvorana doma mladih, Koprivnica

NEDJELJA, 29. siječnja 2023.

10:00  RK Koprivnica  –  RK Sisak

11:30  RK Rovinj  –  RK Valpovka

12:30  otvorenje turnira

13:30  Revijalna utakmica – RK Nexe Našice – RK Rudar Rude

15:00  Utakmica za 3. mjesto

16:30  Utakmica za 1. mjesto

17:30  Podjela nagrada i zatvaranje turnira

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI