Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gordana: Dom smo gradili sami, a sada žele 700 kuna za iznajmljivanje!?

Odlukom Općinskog vijeća, društveni se domovi u općini Rasinja naplaćuju za osobne potrebe, makar se radi i o mještanima sela. Nije to rijetkost u našem kraju te se gotovo svaki dom naplaćuje, više ili manje. No, mještani Velikog Poganca, mjesta u općini Rasinja, požalili su nam se da u njihovu slučaju ova odluka nije provediva. Naime, dom u Velikom Pogancu svrstan je u drugu kategoriju te se njegovo korištenje naplaćuje 700 kuna po danu, za razliku od onih iz prve kategorije, koja se naplaćuje 1000 kuna. Mještani Velikog Poganaca vjeruju da je nekoliko razloga zašto se ovaj dom mještanima ne može naplaćivati, barem ne tolika svota.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Prvi je razlog što su ovaj dom gradili sami mještani. Predsjednik mjesne zajednice Branko Dulikravić je u vrijeme kad se dom gradio sam organizirao mještane, koji su dolazili volonterski pomagati, a sad da ga plaćaju 700 kuna nema smisla. Također, doniralo je i Vijeće srpske nacionalne manjine, a oni su dali klimatizaciju – navela je Gordana Smoljanović, mještanka Velikog Poganaca. Drugi set razloga mještani vide u stanju doma, točnije same infrastrukture. Iako je dom nedavno obnovljen europskim novcem i sada pruža solidnu i još uvijek značajno jeftiniju alternativu za obiteljske fešte od ugostiteljskih objekata, ima još vrlo velikih nedostataka.

– Voda u domu nije pitka, nije priključen na sustav javnog vodovoda. Trebalo bi pojačati i jačinu električne energije jer je baš prošlu feštu došlo do preopterećenja električne instalacije u domu te je morala intervenirati i Elektra – istaknula je Gordana koja je godinama volontirala kao domarka u domu, što je i  treći razlog zašto je protiv ovakve naplate, no on je sasvim osoban.

– Gotovo 40 godina brinem se za dom, u svako sam događanje uključena, kuham pospremam, hranila sam i radnike kad su popravljali dom.  Što god je trebalo, Goga je bila tu, a sada javno zahvaljujem Općini Rasinji što mi je dopustila da za 700 kuna slavim rođendan svoje unuke u domu u Velikom Pogancu – ljuta je bila Gordana Smoljanović.

Upitali smo i općinskog načelnika Danimira Kolmana zašto je došlo do ovakvog poskupljenja u korištenju doma, a on nam je odgovorio da je to zbog povećih ulaganja u domove koje su se opremljeni te zahtjeva za održavanje.

– Upravo zbog toga donijeli smo ove cijene jer se moraju pokriti troškovi. Napominjem da je udrugama s područja općine korištenje društvenih domova i dalje besplatno – naveo je Danimir Kolman.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

teška prometna na podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Sudarili se Mercedes i moped, vozača hitna prevezla u bolnicu

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid

đurđevački limitator

Kamioni šodra budu nas saranili


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati