Gornja Šuma dobila svoju knjigu

U Gornjoj Šumi, mjestu u općini Molve, nedavno je održano predstavljanje knjige Zvonimira Ištvana pod nazivom „Gornja Šuma“ –  Prilozi za povijest društvenog života Gornje Šume, Molva Ledina i Molva. Urednik knjige mr. sc. Dražen Podravec naglasio je kako je autor knjige Zvonimir Ištvan zaljubljenik u idilične krajobraze svog zavičaja koje bilježi fotoaparatom i pretvara u umjetnička ostvarenja te istraživač povijesnih zbivanja zavičaja i sakupljač dokumenata, starih razglednica i fotografija.

Uz čestitke autoru na ostvarenju ove knjige, Podravec je istaknuo kako je knjiga „Gornja Šuma“ autorov dar svojem rodnom mjestu. Recenzent knjige, akademik Dragutin Feletar, istaknuo je važnost ovakvih knjiga, koje dokumentirajući život malih sredina čine važnu sastavnicu cjelokupnog sagledavanja života i povijesti općenito.

Nadalje, akademik je istaknuo kako „Ištvan tako nastavlja svoje životno poslanje da prikupi, opiše i ukrade od zaborava vrijednu građu o prirodnim vrijednostima i životu ljudi u molvarskoj Podravini i Prekodravlju.“ Feletar je istaknuo kako je u ovoj knjizi obuhvaćen cjelokupni društveni i kulturni život mjesta Gornje Šume i Molva Ledina s naglaskom na povijest doseljavanja, razvoj školstva te djelovanje gornjošumskog Dobrovoljno vatrogasnog društva, kao osnovnog nositelja društvenog života. Predstavljanje je vodio profesor povijesti Matej Ištvan, a u glazbenom dijelu programa nastupio je tamburaški sastav KUD-a Molve. Na samom početku predstavljanja Ištvanove knjige, stihove o Gornjoj Šumi kazivao je Josip Žagar iz svoje zbirke poezije Životni put. Knjiga je izdana uz financijsku podršku Općine Molve. 

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI