Gračan: Proslave mature na najbolji nas način vraćaju u mlade dane

Generacija Kalinovčana koja je davne 1962. godine napustila osnovnoškolske klupe proslavila je 60. obljetnicu mature i životni jubilej, 75. rođendan. Druženju koje poslužilo za prisjećanje na školske i dane mladosti prisustvovali su: Zlatko Dominiković, Slava Franjić, Ljubica i Marija Golubić, Slavko i Katica Gračan, Ivanka Ivanuša, Bernarda Janči, Ivan Karasek, Nada Kajba, Marija Kovačev, Branko Krnjak, Vera Larma, Franjo Lakuš, Mato Lugarov, Danica Paviša, Ivan Pantelić, Ignac i Katica Rabađija, Ivanka i Marija Rogoz, Slavko Špoljar te Ivan i Mijo Živko. U povodu proslave male mature i životnog jubileja Slavko Gračan izdao je i publikaciju o generaciji i povijesti Kalinovca kojom je nastojao pokazati koliko svima njima znači njihov rodni Kalinovac.

– U našoj generaciji bilo nas je 46, a sad nas je ostalo 33. Svi mi smo i dalje vezani uz Kalinovac, bez obzira što nas je „rasutih“ diljem Hrvatske, pa čak i u svijetu – kaže Slavko Gračan.

Svakih pet godina, dodaje on, organiziraju su proslave, a svi u šali kažu da s nestrpljenjem čekaju stotu i 85. obljetnicu male mature. – Proslave mature na najbolji nas način vraćaju u mlade dane pa ćemo i dalje zajedno slaviti svaki jubilej – zaključio je Slavko Gračan.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI