Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gračan: Proslave mature na najbolji nas način vraćaju u mlade dane

Generacija Kalinovčana koja je davne 1962. godine napustila osnovnoškolske klupe proslavila je 60. obljetnicu mature i životni jubilej, 75. rođendan. Druženju koje poslužilo za prisjećanje na školske i dane mladosti prisustvovali su: Zlatko Dominiković, Slava Franjić, Ljubica i Marija Golubić, Slavko i Katica Gračan, Ivanka Ivanuša, Bernarda Janči, Ivan Karasek, Nada Kajba, Marija Kovačev, Branko Krnjak, Vera Larma, Franjo Lakuš, Mato Lugarov, Danica Paviša, Ivan Pantelić, Ignac i Katica Rabađija, Ivanka i Marija Rogoz, Slavko Špoljar te Ivan i Mijo Živko. U povodu proslave male mature i životnog jubileja Slavko Gračan izdao je i publikaciju o generaciji i povijesti Kalinovca kojom je nastojao pokazati koliko svima njima znači njihov rodni Kalinovac.

– U našoj generaciji bilo nas je 46, a sad nas je ostalo 33. Svi mi smo i dalje vezani uz Kalinovac, bez obzira što nas je „rasutih“ diljem Hrvatske, pa čak i u svijetu – kaže Slavko Gračan.

Svakih pet godina, dodaje on, organiziraju su proslave, a svi u šali kažu da s nestrpljenjem čekaju stotu i 85. obljetnicu male mature. – Proslave mature na najbolji nas način vraćaju u mlade dane pa ćemo i dalje zajedno slaviti svaki jubilej – zaključio je Slavko Gračan.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo

OLUJNO NEVRIJEME POHARALO PLAVIŠINAC I SRDINAC

FOTO Tuča uništila voćnjake, vinograde i vrtove, štete i na kućama i autima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati