Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Potrebna na mnogim dionicama ceste

Grad će potrošiti 218 tisuća eura za postavljanje javne rasvjete

Na području grada Ludbrega postoje mnoge crne točke koje se tiču javne rasvjete. Većinom se radi o mjestima na državnoj cesti D2, koja je vrlo prometna. Na tim dijelovima, posebice na dionicama između naselja, nema uopće ili ne u dovoljnoj mjeri tijela javne rasvjete. To pogoršava vidljivost noću, ali i sigurnosne uvjete na toj dionici.

No, mračnih dionica ima i u prigradskim naseljima, posebice u Vinogradima Ludbreškim, ali i u Čukovcu te Bolfanu. Jedna od takvih dionica je i spoj između ulice Graci i Vinogradske ulice u Čukovcu.

Naime, taj spoj, iako se često koristi, u potpunosti je neosvijetljen, a mještani se već godinama pitaju kada će se i na ovoj kratkoj dionici postaviti tijelo javne rasvjete.

– Radi se o jedinoj neosvijetljenoj ulici u našem mjestu. Ružno je ovuda prolaziti, posebice biciklom ili pješice noću – navela je jedna mještanka.

Gradski su vijećnici na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća izglasali plan postavljanja javne rasvjete. Stoga smo provjerili gdje bi se sve ove godine trebala postaviti LED svjetiljka kako bi se poboljšala vidljivost i sigurnost.

Što se tiče same izgradnje javne rasvjete, ona je u planu na obilaznici Ludbrega između spoja s Poduzetničkom zonom Ludbreg-zapad i spoja s naseljem Selnik (Ulica Vatroslava Lisinskog). Isto tako, na obilaznici Ludbrega između spoja s naseljem Sigetec (M. Krleže/A. Šenoe) i Poduzetničkom zonom Ludbreg-istok (spoj s Ulicom B. Hlasteca), ali i između spoja s naseljem Sigetec (M. Krleže/A. Šenoe) i Poduzetničkom zonom Ludbreg-istok (spoj s Ulicom B. Hlasteca), gradit će se nova javna rasvjeta. U planu je i dionica DC 2 između izlaza iz naselja Čukovec do ulaza u naselje Bolfan, gdje nedostaje svjetiljki. Gradit će se parkovna rasvjeta perivoja Dvorca Batthyany, te rekonstrukcija i nadogradnja rasvjetnih stupova na Trgu Sv. Trojstva.

U planu je i izgradnja nedostajuće javne rasvjete glavnih staza na groblju Ludbreg te izrada projektne dokumentacije za izgradnju nedostajuće javne rasvjete na području naselja Vinogradi Ludbreški. Radit će se i na zamjeni neučinkovite rasvjete novom LED rasvjetom te izgradnja nedostajuće javne rasvjete na području naselja Vinogradi Ludbreški (Ulica Katalena, Sigečak i Vinogradec).

Izgradnja nedostajuće javne rasvjete u naselju Ludbreg, točnije,  radi se o Židovskom prolazu, pa parkingu prema Kalničkoj, nastavak Kačićeve ulice do spoja s Ulicom hrvatskih branitelja i izgradnja dodatne svjetlosne signalizacije i instalacija za označavanje pješačkih prijelaza na području grada Ludbrega u sklopu projekta povećanja zaštite pješaka u prometu, također su projekti koji su u ovogodišnjem planu. Za sve to potrošit će se oko 218 tisuća eura. Iz svega je vidljivo da se kani mnogo raditi na poboljšanju javne rasvjete na području grada, ali spoj ulice u Čukovcu zasad će ostati neosvijetljen.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI