“Grad dobiva novac od koncesije, a godinama nije pokrpana nijedna rupa!”

Parkiralište u Ulici kralja Tomislava u samom središtu Đurđevca puno je udarnih rupa i već duže zbog toga ne nalikuje na lokaciju koja je primjerena gradskom središtu. Na tom se parkiralištu naplaćuje parkiranje pa je sve više vozača koji negoduju zbog činjenice da godinama nije sanirana nijedna rupa.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Grad dobiva novac od koncesije, a godinama nije pokrpao nijednu rupu. Te rupe stvaraju probleme nama starijim građanima jer moramo paziti na svaki korak. Ako hodamo sa štapovima, isto moramo paziti na kojem ćemo se mjestu osloniti – žali se Vlado.

U više navrata, dodaje on, upozorili su gradsku upravu da barem sanira najudarnija oštećenja. Dodatni problem rupe predstavljaju nakon kiša.

– U rupama se stvaraju lokve pa kad prolaze auti još moramo paziti i da nas ne poprskaju tom kišnicom. Neshvatljivo nam je da Grad nema novca za krpanje udarnih rupa. Čak smo mi koji tu redovito parkiramo aute razmišljali da rupe napunimo betonom, ali se bojimo da nas ne kazne zbog toga – kaže Vlado.

U blizini parkirališta je i škola za učenike s teškoćama u razvoju pa se, ističe Vlado, i roditelji koji dolaze po svoju djecu žale na to parkiralište. Zbog udarnih rupa znatno je otežan prilaz osobama s invaliditetom.

– Još malo i završit će izgradnja zgrade za aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju pa će još više roditelja koristiti ovo parkiralište i krajnje je vrijeme da se gradska uprava pobrine za uređenje. Krpanje udarnih rupa sigurno ne zahtijeva velika izdvajanja pa se nadamo da će mjerodavni konačno reagirati. Između ostalog, parkiralište je u središtu grada i svojim izgledom ne predstavlja baš lijepu sliku – zaključio je Vlado.

U gradskoj upravi ističu kako je u planu uređenje parkirališta u Ulici kralja Tomislava.

– Desna strana Ulice kralja Tomislava dio je radova u sklopu projekta aglomeracije pa će nakon polaganja kanalizacijskih cijevi biti izgrađena pješačka staza i uređeno parkiralište – navode u gradskoj upravi.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI