Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

„Grad godinama obećava obnovu, a nije uložio ni kunu u uređenje!”

Društveni dom u đurđevačkom prigradskom naselju Sirova Katalena i dalje je trn u oku mještanima koji stalno od Grada traže njegovo uređenje. Više od 15 godina, ističu Katalenčani, u dom nije uložena niti kuna iz gradskog proračuna.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Prije smo u radnim akcijama uređivali dom i trudili smo se obnoviti ga, ali smo odustali od toga jer vidimo da Grad ne mari za naše naselje. Godinama obećavaju obnovu, a nisu uložili niti jednu kunu u njegovo uređenje – ističu Katalenčani.

S pročelja otpada žbuka, a i stolarija i limarija u katastrofalnom su stanju. To ruglo, naglašavaju Katalenčani, predstavlja i opasnost za djecu jer je u neposrednoj blizini dječje igralište.

– I krovište je u lošem stanju i pitanje je vremena kad će početi padati crjepovi. Grad se stalno opravdava da za obnovu očekuje europski novac, a mi želimo da se uredi barem vanjski dio kako dom više ne bi bio ruglo i predstavljao opasnost za djecu – kažu Katalenčani. 

Čak je gradska uprava, dodaju oni, prije dvije godine postavila tablu o projektu obnove.

– Očito su to bile predizborne igre i obećanja jer nikakvih radova poslije toga nije bilo. To nas je posebno zgrozilo jer su nas pokušali izigrati s tom tablom o obnovi – kažu Katalenčani.         

Gradonačelnik Hrvoje Janči ističe kako je projekt uređenja Društvenog doma u Sirovoj Kataleni prijavljen u dva navrata na raspisane natječaje, ali nisu odobrena tražena bespovratna sredstva.

-Riječ je o višemilijunskoj investiciji, a projekt će Grad ponovno prijaviti kako bi osigurao europska sredstva za financiranje. Grad ovaj projekt smatra iznimnom bitnim za razvoj društvenog života i zadržavanje ljudi u naselju – kaže Janči.

U prigradskom naselju Sirova Katalena, dodaje, u planu je izgradnja sustava odvodnje i pročistača otpadnih voda te će se u sklopu tog projekta osigurati besplatni priključci na vodu i odvodnju.

– Po dosadašnjem modelu paralelno s tim radovima provodit će se i plinofikacija naselja, a kad završe radovi na podzemnoj komunalnoj infrastrukturi, asfaltirat će se pješačka staza i urediti kolni prilazi – zaključio je Janči.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI