Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad ipak odlučio napraviti vanjske bazene na Cerinama

Više od 20 godina, od gradnje natkrivenih bazena, naši su susjedi iz Čakovca morali čekati na gradnju vanjskog bazenskog kompleksa. Krajem svibnja on je i službeno otvoren, i kako doznajemo od zaposlenika tamošnjih bazena, bio je to pravi pogodak! Koprivničke su vlasti čini se „zavirile“ u susjedstvo i odlučile iz ladice izvući nekoliko godina star projekt gradnje vanjskih kupališta kod Cerina, otresti s njega prašinu i malo ga dotjerati.

– Grad je u postupku naručivanja usluge izrade projektne dokumentacije za gradnju vanjskih bazena i kampa Cerine. Namjera je novelirati postojeći projekt vanjskih bazena te izraditi projekt proširenja kampa uz njih, a sve u svrhu dobivanja građevinskih dozvola za izgradnju – potvrdio nam je pročelnik za građenje Tomislav Golubić i dodao kako će građevinske dozvole biti temelj prijave na najavljeni natječaj iz fonda Nacionalnog programa oporavka, u dijelu koji se odnosi na razvoj turističkih proizvoda.

Gradska vlast morat će biti brza jer su najave iz Ministarstva kako će navedeni natječaji za EU novac krenuti u rujnu ove godine.  

– Tek kad se izradi glavni projekt bit će poznata procijenjena vrijednost zahvata, a namjera je aplicirati prijavu na navedeni natječaj u maksimalnom iznosu koji će biti prihvatljiv sukladno uvjetima natječaja i sukladno studiji izvodljivosti koja će biti sastavni dio prijave na natječaj – kazao je pročelnik Golubić.

Investicija u susjednom nam Čakovcu nije bila nimalo jeftina, a radila se dobrim dijelom po još „starim“ cijenama materijala i rada. Tamošnji vanjski bazeni koštali su čak 34 milijuna kuna. Kod Cerina ipak neće biti u tom opsegu, no kako doznajemo, neće biti ni „minijaturni“ prema prvom idejnom nacrtu. Natkriveni bazeni otvoreni su u Koprivnici prije 16 godina, pa bismo, po svemu sudeći, na vanjski dio mogli čekati ipak manje od Međimuraca.

Usto treba spomenuti i proširenje postojećeg kampa za turiste koji bi trebao dobiti i pripadajuću komunalnu infrastrukturu, a u susjedstvu će se, podsjećamo, uskoro početi graditi i veliki skate park. Također, još uvijek nije zamrla ideja o gradnji sportsko-rekreacijskog kompleksa sa sportskim terenima i olimpijskom atletskom stazom u blizini Cerina.

No, gradnja vanjskih bazena financijski bi mogla poslovanje bazena na Cerinama na godišnjoj razini podići iznad dosad podnošljivog minusa u profitabilan biznis za Komunalac koji njime upravlja. Podsjetimo, epidemijsku godinu završili su, očekivano, u minusu 2,2 milijuna kuna, a lanjsku se taj minus, kako neslužbeno doznajemo, drastično smanjio. „Nema tih bazena koji posluju pozitivno“, mantra je koju lokalni političari često spominju, međutim, to ne mora biti baš tako.  Protekle je godine, podsjetimo, Komunalac na Cerinama imao 80.335 kupača, dok se kamp odmorište koristilo 34 puta. Građani su u sauni bili 7520 puta, a solariju 8474 puta. Također, na godišnjoj razini prodano je i 3681 karata za teretanu i sportski centar. Vanjski bazeni ljeti će donijeti dodanu vrijednost, a broj kupača biti višestruko veći, a time i prihodi na godišnjoj razini.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati