Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Strateški projekt

Grad nositelj turizma, uvođenje vodika kao goriva u javni prijevoz

U javnoj je raspravi iznimno važan dokument za razvoj ludbreškog kraja, ali i cijelog urbanog područja Varaždina. Riječ je o strategiji razvoja urbanog područja Varaždina, kojom je Grad Varaždin s partnerima osmislio strateške projekte koje bi se financirali preko ITU mehanizma.

Grad Ludbreg nositelj je projekta Zelena mjesta rekreacije i aktivnog održivog turizma vrijednog više od 10 milijuna eura, a obuhvaća gradove Varaždin, Ludbreg, Novi Marof i Varaždinske Toplice, kao i općine Martijanec, Jalžabet,  Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Vinica i Trnovec Bartolovečki. Između ostalog, u Ludbregu je predviđena gradnja i uređenje biciklističko-pješačke staze uz rijeku Plitvicu, realizacija projekta Bike park, izgradnja Kuće rijeke Bednje kao i izgradnja projekta Kupališta i kampa.

Kuća rijeke Bednje bit će turistička atrakcija

Grad Ludbreg predviđen je i kao partner u realizaciji najvažnijeg strateškog projekta u ovoj strategiji, a radi se o Regionalnom centru za predinkubaciju u pametnoj industriji. Taj bi se projekt provodio na području grada Varaždina, Ludbrega, Novog Marofa,  te općina Gornji Kneginec, Vidovec, Sračinec i Sveti Ilija. Varaždin je predviđen kao središte Regionalnog centra za predinkubaciju u pametnoj industriji. Na ostalim navedenim lokacijama predviđena je uspostava podružnica koje će provoditi predinkubacijske i mentorske programe razvoja inovacija te obrazovne aktivnosti za razvoj vještina i kompetencija u području pametne industrije, poduzetništva, inovacija, kao i primjene pametnih tehnologija u poduzećima, gradovima, općinama, obrazovnim institucijama i drugdje. 

Predinkubacija je, objašnjeno je u strategiji, razdoblje potrebno za razvoj poduzetničke ideje, pripremu i osnivanje poslovnog subjekta, koje se koristi za selekciju tehnološki inovativnih projekata koji imaju komercijalni potencijal, odnosno razvijaju inovativne proizvode visoke tehnologije za globalno tržište.

– U predinkubaciju će biti uključeni timovi kojima će se pružati usluge edukacije, mentoriranja, provjere poduzetničkog koncepta i procjene njegove izvedivosti uz donošenje odluke o razvoju ili odustajanju od poduzetničkog pothvata – stoji u strategiji.

Izgradit će se bazeni s kampom

 Predinkubacijski će program biti razvijen u suradnji s EuraTechnologies, najvećim akceleratorom u Europi, sa svrhom osnaživanja ekosustava za razvoj poduzetništva u pametnoj industriji. Korisnici predinkubacije bit će u području visoke tehnologije, prije svega pametne industrije, elektronike, IKT-a, energetike, zelenih tehnologija i održivog razvoja. Ciljna će skupina biti nezaposleni i studentska populacija kojima će edukacijom, mentoriranjem i korištenjem poslovnim prostorom biti osigurani preduvjeti za pokretanje poduzetničkih aktivnosti i samozapošljavanje. Isto tako, vrlo je važan projekt „Energetski učinkovit prijevoz za sigurnije i povezanije UPVŽ“ koji obuhvaća uspostavu integriranog i energetski učinkovitoga javnog prometa u gradu Varaždinu i Ludbregu, te općinama Beretinec, Sveti Ilija, Petrijanec, Gornji Kneginec, Sračinec, Trnovec Bartolovečki i Vidovec. Tu bi Grad Ludbreg, koji je već izradio studiju izvodljivost za ovaj projekt, bio predvodnik jer je tamo dokumentacija otišla najdalje, a već postoje i planovi o implementaciji vodika kao goriva za vozila javnog prijevoza. Projekt je vrijedan 15 milijuna eura. Svi ovi projekti trebali bi biti dogotovljeni do 2026. godine.  

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

đurđevčanin ističe da je osuđen unatoč brojnim nepravilnostima

VIDEO Mario: “Događaju se čudne stvari. Fotografije i dokumenti nestaju, svaka mi je žalba odbijena”

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo popularno voće lijek je za visoki krvni tlak

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati