Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad nudi liječnicima sto tisuća kuna nagrade ako dođu raditi u Križevce!

Kao i u cijeloj Hrvatskoj, Grad Križevci suočen je s problemom nedostatka liječnika, a kako bi privukli nove kadrove, prošlog su tjedna iz gradske uprave objavili Javni poziv za ostvarivanje prava na poticajnu naknadu, i to za nekoliko radna mjesta. Grad je za to odlučio izdvojiti 100 tisuća kuna.

Konkretno, traže se doktori medicine, specijalisti pedijatrije,  ginekologije i opstetricije zaposlenih na neodređeno, puno radno vrijeme u specijalističkim ordinacijama za zdravstvenu zaštitu predškolske djece i zdravstvenu zaštitu žena u Križevcima u sastavu županijskog Doma zdravlja. Iz Grada su se odlučili na ovaj potez kako bi doprinijeli rješavanju ovakve situacije i pomogli građanima da imaju adekvatnu zdravstvenu uslugu za koju neće morati putovati u druge gradove, a osim financijskog poticaja na zapošljavanje, novčanim će ih dodatkom probati potaknuti i na ostanak u Križevcima.

U uvjetima su naveli kako pravo na poticajnu naknadu može ostvariti isključivo doktor medicine specijalist pedijatrije i doktor medicine specijalist ginekologije i opstetricije zaposlen na neodređeno, puno radno vrijeme u navedenim specijalističkim ordinacijama, poručuju iz Grada Križevaca, uz uvjete koje su naveli na svojim službenim stranicama. Iz Grada se nadaju kako će ovim potezima osigurati stalne liječnike. Javni poziv je u tijeku, a traje do ovog četvrtka, 8. prosinca. Iz Grada također napominju kako od 2019. godine provode program stipendiranja za deficitarna zanimanja za studente iz Križevaca, a među kojima se nalaze i studenti medicine.

– Moramo napomenuti kako je od ovogodišnjih 26 studenata, koji su ostvarili pravo na stipendiranje, njih 12 studenata medicine – nadodaju iz Grada, uz napomenu kako će, ukoliko se ukaže potreba, uvesti i dodatne mjere.

Dodajmo kako ove mjere dolaze nakon zadnjeg kolegija gradonačelnika sa županom, koji je održan u listopadu, gdje je situacija u zdravstvu bila jedna od tema. Tada je kao problem predstavljen i sve manji broj upisa studenata na medicinske fakultete, kao i najavljena sveoubuhvatnija reforma zdravstva na razini države. Dotad su pojedine Općine i Gradovi u pronalasku i osiguravanju novih kadrova izgledno prepušteni sami sebi.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI