Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad nudi liječnicima sto tisuća kuna nagrade ako dođu raditi u Križevce!

Kao i u cijeloj Hrvatskoj, Grad Križevci suočen je s problemom nedostatka liječnika, a kako bi privukli nove kadrove, prošlog su tjedna iz gradske uprave objavili Javni poziv za ostvarivanje prava na poticajnu naknadu, i to za nekoliko radna mjesta. Grad je za to odlučio izdvojiti 100 tisuća kuna.

Konkretno, traže se doktori medicine, specijalisti pedijatrije,  ginekologije i opstetricije zaposlenih na neodređeno, puno radno vrijeme u specijalističkim ordinacijama za zdravstvenu zaštitu predškolske djece i zdravstvenu zaštitu žena u Križevcima u sastavu županijskog Doma zdravlja. Iz Grada su se odlučili na ovaj potez kako bi doprinijeli rješavanju ovakve situacije i pomogli građanima da imaju adekvatnu zdravstvenu uslugu za koju neće morati putovati u druge gradove, a osim financijskog poticaja na zapošljavanje, novčanim će ih dodatkom probati potaknuti i na ostanak u Križevcima.

U uvjetima su naveli kako pravo na poticajnu naknadu može ostvariti isključivo doktor medicine specijalist pedijatrije i doktor medicine specijalist ginekologije i opstetricije zaposlen na neodređeno, puno radno vrijeme u navedenim specijalističkim ordinacijama, poručuju iz Grada Križevaca, uz uvjete koje su naveli na svojim službenim stranicama. Iz Grada se nadaju kako će ovim potezima osigurati stalne liječnike. Javni poziv je u tijeku, a traje do ovog četvrtka, 8. prosinca. Iz Grada također napominju kako od 2019. godine provode program stipendiranja za deficitarna zanimanja za studente iz Križevaca, a među kojima se nalaze i studenti medicine.

– Moramo napomenuti kako je od ovogodišnjih 26 studenata, koji su ostvarili pravo na stipendiranje, njih 12 studenata medicine – nadodaju iz Grada, uz napomenu kako će, ukoliko se ukaže potreba, uvesti i dodatne mjere.

Dodajmo kako ove mjere dolaze nakon zadnjeg kolegija gradonačelnika sa županom, koji je održan u listopadu, gdje je situacija u zdravstvu bila jedna od tema. Tada je kao problem predstavljen i sve manji broj upisa studenata na medicinske fakultete, kao i najavljena sveoubuhvatnija reforma zdravstva na razini države. Dotad su pojedine Općine i Gradovi u pronalasku i osiguravanju novih kadrova izgledno prepušteni sami sebi.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati