Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
kuća u gradskom vlasništvu predstavlja ruglo

Grad šalje kazne, a sam ima “džunglu” koju ne održava

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kuća na raskrižju Bilogorske i Školske ulice u Budrovcu, đurđevačkom prigradskom naselju, godinama predstavlja ruglo, a ono što posebno „bode u oči“ mještane je činjenica da je Grad Đurđevac suvlasnik tog imanja. Godinama, kažu Budrovčani, okućnica i dvorište nisu uređivani pa imanje nalikuje na prizore iz horor-filmova jer je u dvorištu izraslo raslinje visoko i do dva i pol metra. S kuće je počeo padati crijep i žbuka pa predstavlja opasnost za prolaznike. Uskoro kreće sezona vegetacije, a u tom razdoblju, kažu Budrovčani, raslinje buja i širi se i na nogostup pa su pješaci, među kojima su najčešće djeca, prisiljeni obilaziti tu dionicu i hodati po cesti.

Kuća na raskrižju Bilogorske i Školske ulice u Budrovcu u suvlasništvu je Grada

U više navrata gradskoj upravi skrenuta je pozornost na zapušteno imanje, i kako je Grad suvlasnik, zatraženo je da se pobrine i za čišćenje dvorišta i okućnice.

– Grad je vrlo dobro upoznat da je to imanje zapušteno i mještani su s pravom ogorčeni. Pojedincima se šalju upozorenja i kazne za zapuštena imanja, a sam Grad ne vodi brigu o nekretnini kojoj je suvlasnik – kaže Saša Zebec, predsjednik Mjesnog odbora.

Dio imanja je, dodaje Zebec, i u privatnom vlasništvu, no to ne sprječava Grad da barem vodi brigu o održavanju dvorišta i okućnice.

Godinama okućnica i dvorište nisu uređivani pa je izraslo raslinje visoko i do dva i pol metra

– Žalosno je da godinama imamo ruglo na samom ulazu u naselje. Pokraj te kuće najviše prolaze školarci jer je u blizini školska zgrada pa je prvenstveno nužno urediti imanje radi njihove sigurnosti. Ne bismo se čudili ni da je zapušteno imanje postalo leglo za štakore i zmije jer godinama nije taknuto – kaže Saša Zebec.                  

Nakon našeg upita iz Ureda gradonačelnika ističu kako je u suradnji s Mjesnim odborom Budrovac dogovoreno da će se očistiti i urediti okoliš te dvorište oko spomenute nekretnine. – Grad Đurđevac pokrenuo je procedure za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa da se što prije ukloni građevina koja trenutno nije u funkciji i koja narušava izgled uređenog naselja. U sklopu radova na projektu aglomeracije uredit će se i pješačka staza na toj dionici – dodaju iz Ureda gradonačelnika.

FOTO: Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DAN OTVORENIH VRATA STRUKOVNE ŠKOLE ĐURĐEVAC

FOTO/VIDEO Osmašima predstavili zanimanja za koja se mogu školovati

ŽUPANIJSKI FESTIVAL ŽENA IZ RURALNIH PODRUČJA

Svoje posebnosti i hobije će predstaviti 13 žena

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati