Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
zemljište za novu školu

Grad za 300 tisuća eura kupuje zemlju koja je prije tri godine plaćena 133 tisuće

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kako izgleda, konačno je donesena odluka o kupnji zemljišta gdje bi se trebala graditi treća osnovna škola u Križevcima.

– Grad će tu nekretninu kupiti početkom sljedeće godine, a u prijedlogu proračuna za 2024. godinu trebala bi se naći stavka kojom se  osigurava novac za ovu investiciju. Ta stavka iznosi nešto manje od 300.000 eura – izjavio je   zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

 Podsjetimo, radi se o zemljištu gdje se  nalazio nekadašnji Centar za reprodukciju u stočarstvu, koji je prije više od tri  godine prodan za milijun i 15 tisuća kuna, dakle oko 133 tisuće eura, na javnoj dražbi, i to tvrtki Terra Firma iz Zagreba. Navedena je tvrtka dala najveću ponudu među ponuditeljima, među kojima se našla nekolicina zainteresiranih. Prema rješenju Trgovačkog suda u Varaždinu, pokraj Terre Firme, u nadmetanju su sudjelovale tvrtke B2 Real Estate i B2 Kapital, Dragutin Ferenčak te tvrtke Bistra i Radnik, sve s manjim iznosom od konačnog kupca.

S tvrtkom Terra Firma grad je potpisao ugovor o pravu građenja  te mjesečno plaćao 1062 eura kao naknadu, što znači da će se do studenog ove godine zagrebačkoj tvrtki platiti 25,2 tisuće eura po toj osnovi. Također, u ugovor o pravu građenje unesena je i stavka o prvokupu nekretnina na koji ima pravo Grad Križevci ali po cijeni od, kako smo spomenuli, 300.000 eura. Svojedobno se oko toga digla velika bura, kada su oporbeni vijećnici kritizirali Grad zašto se nije javio na inicijalnu dražbu, gdje je zemljište plaćano znatno manje pa bi se time osigurala i značajna ušteda. Tad su iz grada odgovorili da u tom trenutku u proračunu nije bio predviđen novac za takvu kupnju pa se stoga Grad nije ni mogao javiti na dražbu iz razlog što se  za to nije imalo temelja u ondašnjim financijskim planovima. Grad se prijavio na natječaj   „Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole“, koji traje do srpnja sljedeće godine.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati