Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TERETNA VOZILA ZBOG RADOVA U TOMISLAVOVOJ GAZE TRAVU U GUNDULIĆEVOJ

Građani postavili barijere na javnu površinu, vozači kamiona negoduju

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Radovi na Ulici kralja Tomislava u Križevcima zadaju velike prometne probleme. Radi se o jednoj od najprometnijih prometnica u gradu. Iako radovi koji se odvijaju u krajnjem slučaju znače potpuno novo komunalno uređenje ulice, a tako i novi asfalt, što će rezultirati i boljom kvalitetom prometa, sadašnje stanje je neodrživo. No ne zbog prometnih čepova u Tomislavovoj, već zbog onog što se događa u Ulici Ivana Gundulića. Brojni vozači koji bi inače morali proći kroz Tomislavovu zbog lošeg stanja prometnice i slabe protočnosti prometa to ne rade, već za prolaz kroz grad koriste Ulicu Ivana Gundulića. Među tim vozilima mnogo je i teretnih, dakle kamiona. Sama ulica nije dovoljno široka da se dva kamiona mimoiđu pa su vozači često skretali na zelenu površinu, pritom ju uništavajući. No, to je tek prvi dio problema, a drugi je da su mještani ulice počeli postavljati fizičke barijere kako bi vozačima spriječili da kotačima prolaze kroz travu i tako ju uništavaju. Pričali smo s mještanima ulice koji su nas na ovo upozorili, ali i s vozačima kamiona. Ni jedna strana nije zadovoljna.

– Brojni mještani ulice postavili su barijere na javnu površinu. Siguran sam da se to ne smije. Promet kroz ulicu dozvoljen je za teretna vozila i mi tu ulicu koristimo za prolaz. Da ju ne koristimo, u Tomislavovoj bi nastao kaos. Ove barijere, koje su mještani samoinicijativno postavili, su sigurnosni problem. Većinom se radi o drvenim kolcima, ali neki su čak postavili i veliko kamenje. Ako se sretnu dva kamiona, a mimoilaženje neće biti moguće, doći će do prometne nesreće, a kod njih uvijek postoji i mogućnost ozlijede i velike materijalne štete, kako za vozila, tako i za javno i privatno vlasništvo – naveo je jedan od vozača kamiona. S druge strane, mještani nam kažu da vozači ne mare za javnu površinu i da nesmotreno gaze i uništavaju travnate površine i nagrđuju vizuru same ulice.

Što se tiče Tomislavove investitor su Hrvatske ceste i projekt je vrijedne 1,3 milijuna eura .

– Na području grada Križevaca vrši se rekonstrukcija državne ceste DC22 Tomislavova ulica ukupne dužine 800 metara. Samim projektom predviđena je obnova kolnika državne ceste, rješava se oborinska odvodnja u zatvoreni sustav, obostrano se rješava pješačko-biciklistička staza i riješit će se kružnim raskrižjem spoj postojećih nerazvrstanih cesta i trgovačkih centara – rekao je rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin, Hrvatske ceste Davor Bobičanec

On je također pojasnio je kako je vrijednost same investicije milijun i 350 tisuća eura, rok izvođenja radova je četiri mjeseca, a planirano je, ako vremenski uvjeti dozvole, da se radovi dovrše u drugoj polovici prosinca. Ova izjava datira od 26. listopada prošle godine, što znači da sam projekt kasni više od dva mjeseca. Ulica Ivana Gundulića je pak pod upravom ŽUC-a a mještani su se i kod same rekonstrukcije bunili da je on sveden na preuzak kolnik, što se sad i manifestira.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

apsolutni rekorder

Biciklist u Koprivnici napuhao 4,90 promila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati