Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MOĆNA OSATINA GRUPA NASTAVLJA ULAGANJA U ĐURĐEVCU

Gradi se centar za skladištenje i distribuciju voća i povrća vrijedan 24 milijuna eura

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Moćna Osatina grupa iz Semeljaca pokraj Đakova, koja je kupila pogone posrnule Nature Agro, nastavlja svoj investicijski ciklus u Đurđevcu. Nakon proširenja voćnjaka, izgradnje novih tovilišta i povećanja povrtlarske proizvodnje, Mirku Ervačiću, vlasniku Osatine nova je investicija izgradnja centra za skladištenje i distribuciju povrća i voća. Lani je Osatina u novoj poduzetničkoj zoni na izlazu iz Đurđevca prema Pitomači kupila parcelu od 4,3 hektara, a nakon ishođenja svih potrebnih dozvola, nedavno su krenuli i radovi na izgradnji centra za skladištenje i distribuciju povrća i voća. Nova Ervačićeva investicija vrijedna je 24,4 milijuna eura, a obuhvaća izgradnju objekta za čuvanje i pakiranje poljoprivrednih proizvoda i pratećih objekata s 12 rashladnih komora za čuvanje više od 5000 tona povrća.

– Osim skladišnih kapaciteta, u planu je i izgradnja linija za prihvat, pranje odnosno poliranje, kalibraciju i pakiranje roba, kao i proizvodne linije za rezanje i pakiranje finalnog proizvoda. Gotovi proizvodi će se potom uz pomoć robotske ruke otpremati prema automatiziranom regionalnom skladištu gotovih proizvoda, a planirani kapacitet tog skladišta je 4300 tona uz mogućnost prijama i otpreme do 200 paleta po satu – naveli su iz Osatine grupe u svom novom investicijskom planu. U centru će, prema planu investitora, biti zaposlena 43 nova radnika, a glavni cilj je jačanje proizvodno – tržišnog lanca u sektora povrća i voća sa željom povećanja samodostatnosti u proizvodnji hrane.

– U planu je i izgradnja vlastite solarne elektrane snage 1800 kW te izgradnja parkirališta za 59 automobila i 17 kamiona s prikolicama – stoji u investicijskom planu. Uz investiciju u centar, Osatina grupa, koja u Đurđevcu zapošljava oko 200 radnika, u potrazi je i za novom radnom snagom i to sezoncima. Kreće udarna sezona u voćnjaku s jabukama, kao i na zemljištima s povrćem, pa se traži 70 sezonaca kojima se u startu nudi minimalac, odnosno plaća od 670 eura neto. Problem radne snage Osatina je pokušala riješiti s Nepalcima, no u udarnoj sezoni još im uvijek nedostaje radnika.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD RAZGOVORA S OGORČENIM RODITELJIMA PROTEKLOG TJEDNA, STVARI SU SE NAPOKON POMAKNULE S MRTVE TOČKE...

VIDEO Leonidu (3) nije odobren upis u dječji vrtić samo zato jer ne vidi na jedno oko

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati