Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
gradska investicija u prometnu infrastrukturu

Gradit će se tri nove prometnice: Prema prugi, kipu svetog Vinka i Hrastovskom

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Uskoro bi se u Ludbregu trebale graditi tri nove prometnice. Kako smo već pisali, prva nova prometnica gradit će se i spojiti na Ulicu Rudolfa Fizira i ići će prema željezničkoj prugi, a na kraju prometnice bi se u budućnosti trebala graditi i nova željeznička postaja. Tako će se prometnice nalaziti između postojećeg trgovačkog centra i Lidla, koji će se tek graditi, a tu će se graditi i nova parkirališna mjesta. Sve je to dio plana koji si je zacrtala gradska uprava, a tiče se i sustava javnog prijevoza.

U plan je ovime, nakon obnove pruge između Varaždina i Koprivnice i vrlo vjerojatno nešto gušćeg voznog reda, radnike koji na posao putuju u Ludbreg i iz Ludbrega motivirati da kao prijevozno sredstvo koriste vlak, a samim time Ludbreg učiniti interesantnijim mjestom za živjeti, ali i investirati. Druga prometnica više je turističke prirode i u vezi je kipa Svetog Vinka. Tamo bi se prometnica spojila na Izvorsku ulicu u Globočecu Ludbreškom i išla bi prema spomenutom kipu, a u planu je i izgradnja stepeništa do samog kipa.

– Ovim bih ovu našu atrakciju, koja je nadaleko poznata, a mi ju premalo promoviramo, željeli približiti posjetiteljima – naveo je gradonačelnik Dubravko Bilić. Treća prometnica trebala bi se graditi u prigradskom naselju Hrastovsko. Zapravo bi to trebala biti pristupna prometnica za industrijsku zonu u Hrastovskom. Prometnica bi se nešto prije ulaska u samo naselje trebala odvajati s državne ceste te ići do postojećih peradarnika.

– Kako se još neće ići u rekonstrukciju državne ceste D24 , koja se čekala dugo vrijeme, ovom će se prometnicom barem iz Hrastovskog izmjestiti teretni promet koji ide prema peradarnicima – naveo je gradonačelnik Bilić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati