Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POČINJU RADOVI U OPĆINAMA IZOSTAVLJENIMA IZ PROJEKTA ALGOMERACIJE

Gradit će se vodovod u Rasinji i Sokolovcu, radi se glavni projekt za Legrad

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Započeli su projekti izgradnje vodovodne mreže i odvodnje na području triju općina koje su ispale ili djelomično ispale iz projekta Aglomeracije Koprivnice. Radi se o općinama Sokolovac, Rasinja i Legrad. Što se tiče Sokolovca i Rasinje, radi se o projektu Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture vrijednog 7,2 milijuna kuna, od čega je od strane EU sufinancirano 4,65 milijuna kuna. Trenutačno je u postupku natječaj za izvođača radova. Projekt Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na uslužnom području Koprivničkih voda sastoji se od tri dijela. U cjelini Sokolovac planira se izgradnja vodoopskrbne mreže naselja Velika Mučna (Sutare) i Mali Poganac. U općini Rasinja radovi su mnogo opsežniji. Tamo se pak pokreće izgradnja sekundarne vodoopskrbne mreže za jugoistočni dio.

Radi se o naseljima Prkos, Veliki Grabičani, Veliki Poganac, Ludbreški Ivanac, Radeljevo Selo, Ribnjak i Donja Rijeka, gdje će se graditi mreža ukupne duljine 21,3 kilometra. Izgradnjom vodoopskrbne mreže omogućit će se 170 novih priključaka, odnosno priključenje 500 stanovnika. Općina Rasinja ima mali postotak priključenosti koji iznosi 33,91 %, a ovim projektom predviđa se povećanje priključenosti na 49,22 %. Postotak priključenosti u Sokolovcu još je manji te će se projektom povećati na 26,10 %. U slučaju Sokolovca ovim je projektom predviđeno 150 novih besplatnih priključaka za kućanstva.

Ovaj sustav nadovezat će se na sustav odvodnje naselja Velika Mučna, a izgradit će se novih 8,8 kilometara cjevovoda s tri crpne stanice te mogućnost priključaka za 350 stanovnika. Što se tiče Legrada, tamo je u sklopu projekta aglomeracija Koprivnica prvotno trebala biti izgrađena kanalizacijska mreža te vodovod na lokacijama gdje ga nema. No europski birokrati odlučili su da je takav zahvat preskup. Projekt je trenutno u fazi izrade glavnog projekta, no u mnogo manjem obujmu nego li je bio kod projektiranja projekta Aglomeracija Koprivnice.

– Mi smo iz projekta aglomeracije isključeni kada je isključen i Imbriovec jer se nismo imali kamo priključiti na glavni vod. Sad ćemo se priključiti na Đelekovec. No, ovoga puta radi se samo o naselju Legrad, jer ono ima dovoljno stanovnika da Europa financira projekt. Nakon izrade glavnog projekta, a to će bit sljedeće godine, tražit će se fond koji bi radove financirao – naveo je Sabolić.

FOTO Općina Rasinja

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati