Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U središtu Novigrada Podravskog niknut će nova zgrada, Načelnik Zdravko Brljek

“Gradit ćemo svojevrsni Dom zdravlja koji će imati i socijalnu komponentu”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općina Novigrad Podravski planira izgraditi novu zgradu u samom središtu Novigrada Podravskog nasuprot crkve koja će biti svojevrsni Dom zdravlja sa socijalnom komponentom. Prvi korak prema realizaciji tog projekta bio je rušenje stare zgrade na tom mjestu u kojoj je nekad bila trgovina te potom i prostorije braniteljske udruge.

– Novcem iz općinskog proračuna i uz pomoć Županije planiramo izgraditi zgradu do nivoa grubi rohbau, a onda povući sredstva iz fondova Europske unije kroz programe zdravstvene zaštite i izvaninstitucionalnog zbrinjavanja starijih i ugroženih osoba. Za takve projekte postoje brojni natječaji i vjerujemo da ćemo kroz taj model realizirati projekt izgradnja nove zgrade za zdravstvenu zaštitu – rekao je Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine Novigrad Podravski. Zgrada će u prizemlju imati ordinacije za obiteljsku medicinu, stomatologiju i specijalističke djelatnosti te dodatni prostor za aktivnosti namijenjene starijim i socijalnom ugroženim mještanima kroz program izvaninstitucionalnog zbrinjavanja. U prizemlju je predviđen i restoran i kafić, a ugostiteljski dio bi bio namijenjen i za ostale goste. Na katu su predviđena tri stana i to prvenstveno za liječnika, stomatologa i medicinsku sestru kako bi se i na taj način privukli zdravstveni djelatnici u Novigrad Podravski.

– Predviđena je i solarna elektrana na krovu kako bi zgrada bila i proizvođač električne energije te se uklopila u zelenu tranziciju. Vanjskim izgledom zgrada će se uklopiti u izgled središta Novigrada Podravskog. Kako je stara zgrada bila na oštrom zavoju, njenim rušenjem i izgradnjom nove poboljšana je i prometna sigurnost na tom dijelu Podravske magistrale – zaključio je Zdravko Brljek – Brčo.

FOTO Općina Novigrad Podravski

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

dvije staze raskopane već dvije godine

Mažuranićeva ulica i Trg mladosti napokon na redu

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela

tek mu je 21 godina

Slaven potpisuje veznjaka Hajduka! Ne tako davno bio je na listi 60 najvećih svjetskih talenata


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati