Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Sjednica gradskog vijeća

Gradonačelnik Bilić kritizirao Lukom, pecnuo i ŽUC

Vijećnici grada Ludbrega po 21. put u ovom mandatu okupili su se na sjednici Gradskog vijeća koja je održana danas u četvrtak. Na dnevnom redu između ostalog bio je i rebalans proračuna, izvješće o radu gradonačelnika u prvoj polovici godine. No, kao i uvijek  na početku sjednice održan je aktualni sat.

Tako je vijećnicu Macu Jančić zanimalo imali li kakvih promjena u  funkcioniranju u  Domu zdravlja, na što je gradonačelnik Dubravko Bilić odgovorio da znatnih promjene nema, ali da se uskoro očekuje dolazak jednog liječnika, te ponovo apelirao na odgovorne da se što prije problem riješi.

Također vijećnica Anica Happ pitala je  o mogućnosti prijevoza svih učenika s područja gradA u školu, budući da sada nemaju svi učenici tu uslugu, na što je odgovoreno da će se u bliskoj budućnost pokušati urediti da svi učenici imaju prvo besplatnog prijevoza u školu. Zanimljivo je bilo i oko pitanja uređenja groblja, vijećnice Reformista, Jasminka Topolko gdje je vijećnica navela da je usluga poskupjela 100 posto, a da se to ne vidi na samom groblju.  Gradonačelnik Bilić odgovorio je da su građani u načelu nezadovoljni ovom uslugom i da bi trebalo biti bolje. Ovo nije prva kritika na rad komunalne tvrtke Lukoma od strane gradonačelnika te je podsjetimo nedavno odbijeno izvješće o radu Lukoma za prošlu godinu,  pa i od vijećnika s liste Dubravka Bilića.

Vijećnik Zlatko Sove je pak postavio pitanje o pješačko-biciklističkim stazama u naseljima Sigetec, Slokovec i Apatija te još jednom naveo da su pješaci i biciklisti posebice djeca zbog gustog prometa na tim dionicama u opasnosti, na što je Dubravko Bilić odgovorio da su to prometnice, u nadležnosti ŽUC-a, te da asfalta „uvijek ponestane kad se dođe do Ludbrega“  te da je to uvijek političko pitanje te da Ludbreg nikad tu ne prođe dobro bez obzira tko je na vlasti.

Vijećnici su bez rasprave i jednoglasno donijeli odluke između ostalog o rebalansu proračuna, kratkoročnim zaduživanjem  od 600. 000 eura za projekt LORI, ali i izvješče o radu gronačenika u prvoj polovici godine.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati