Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
sutra sjednica gradskog vijeća

Gradonačelnik i zamjenik maksimalno si povećali plaće

-Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista-

Gradonačelniku Mariju Rajnu i zamjeniku Danijelu Šašku rast će plaće. Najzvučnija je to točka s Dnevnog reda prve ovogodišnje sjednice Gradskog vijeća, koja je na rasporedu ovog utorka u prostorijama kina Razvojnog centra i tehnološkog parka, s početkom u 18 sati.

– Koeficijent za obračun plaće gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Križevaca nije se mijenjao od njegova utvrđivanja Odlukom 2010. godine te da su troškovi svih aspekata života u ovih 12 godina drastično rasli, predlaže se da se koeficijent za obračun plaće gradonačelnika poveća za 0,27, a za zamjenika gradonačelnika za 0,47 – naveli su u obrazloženju, pozivajući se na Zakon o plaćama o lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Navedeni su koeficijenti, naime, za njihova radna mjesta zakonski dopušteni maksimum. Prema podacima u imovinskoj kartici, gradonačelnikova trenutna plaća iznosi 1932 eura neto (oko 14.550 kuna), dok je plaća njegova zamjenika oko 1476 eura (oko 11 120 kuna).

Mario Rajn

Od ostale 22 točke o kojima će se raspravljati, istaknimo kako je križevačka Eparhija izrazila želju za građenjem prostora koji bi se koristio za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Pravo građenja traži se na lokaciji spavaonica bivše križevačke vojarne, a u prilog im ide i činjenica kako su Darovnim ugovorom potpisanim s Republikom Hrvatskom tamošnje nekretnine predviđene za točno određene namjene, u koje spadaju i one za socijalnu skrb.

Nadalje, Udruga osoba s invaliditetom Križevci zainteresirana je za izgradnju zgrade namijenjene organiziranom životu osoba s invaliditetom bez mjesečne naknade, za što im Grad želi ustupiti zemljište u njihovu vlasništvu, na sadašnjoj livadi u Ulici Brace Hanžeka. Financiranje cijelog projekta planirano je putem nekog od europskih fondova. Nadalje, iz Grada žele prodati građevinsko zemljište u Ulici Nikole Tesle, kao i ukinuti status javnog dobra u Posrednjem putu, budući da su u zemljišnim knjigama trenutno upisani kao putovi u vlasništvu Grada Križevaca, što oni već dugo nisu.

Dodajmo kako će se glasati i o davanju suglasnosti Gradskom muzeju i Pučkom otvorenom učilištu za stjecanje imovine u iznosu većem od 6636 eura za muzej, odnosno više od 26.544 eura za učilište. Nadalje, za ravnatelja muzeja raspisat će se javni natječaj. Spomenimo kako se u travnju obilježava Dan grada Križevaca, a na sutrašnjoj će sjednici donijeti odluku o javnim priznanjima. Plaketu Grada tako bi trebala dobiti Tanja Baran, dok su za Priznanje nominirani Danijela Zagorec, Zavod za znanstveno-istraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije te Mažoretkinje grada Križevaca. Spomenimo kako je ove godine uvedeno i Priznanje u vatrogastvu, a za to je priznanje ove godine predložen DVD Bukovje.

FOTO: Arhiva PL

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI