Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradonačelnik: Prioritet su nam solarni paneli, a ne gradnja pješačkih staza! 

Grad Đurđevac u ovoj godini ipak neće izgraditi planiranih 18 kilometara nogostupa. Želja je gradske vlasti bila da sve ulice u gradu, kao i prilazi školskim zgradama u prigradskim naseljima, dobiju pješačke staze, a iako je bilo jasno da se te investicije neće realizirati jer je godina polako na izmaku, stiglo je novo opravdanje za obustavu tih investicija.

– Rast cijene energenata natjerao nas je da se okrenemo energetskoj strategiji. Sad nam je prioritet ugradnja solarnih panela i dizalica topline pa će sredstva predviđena za izgradnju pješačkih staza biti preusmjerena u realizaciju energetske strategije – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči. 

Izgradnja nogostupa trebala je pratiti projekt aglomeracije pa je tako bilo predviđeno uređenje šest kilometara pješačkih staza po gradskim ulicama koje ih već imaju, šest kilometara po gradskim ulicama gdje ih nema te šest kilometara u prigradskim naseljima.

Tako će nove pješačke staze u gradu i dalje čekati stanovnici ulica Donji Brvci, Mihovila Pavleka Miškine, kralja Zvonimira te dijela Ulice grada Vukovara od semafora do benzinske crpke. Pješačko-biciklističke staze i na drugoj strani ulice neće dobiti ni Vinogradska, Jelačićeva, Gupčeva i Preradovićeva. U prigradskim naseljima ponovno u vodu pada izgradnja nogostupa u Planinskoj ulici u Čepelovcu, u Bilogorskoj i Školskoj ulici u Budrovcu te u Sirovoj Kataleni od školske zgrade do kapele i Suhoj Kataleni od središta naselja do školske zgrade. Osim pješačkih staza, u ovoj godini neće se realizirati ni planirana ulaganja u asfaltiranje šljunčanih cesta koje vode do naseljenih kuća u prigradskim naseljima.

Na asfalt će i dalje čekati preostali dio Ulice Prokljuvanci u Budrovcu, odvojci Planinske i Bunarske ulice u Čepelovcu te odvojci u Grkinama i Severovcima. Već duže predsjednici mjesnih odbora prigradskih naselja među prioritete uvrštavaju asfaltiranje tih šljunčanih cesta, a nova odluka gradske vlasti sigurno će izazvati brojne reakcije nezadovoljstva stanovnika prigradskih naselja, kao i ulica u gradu u kojima će i dalje biti ugrožena sigurnost pješaka u prometu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati