Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RASPRAVLJALI O MNOGIM TEMAMA

Gradonačelnik Rajn održao sastanak s dječjim vijećnicima

Gradonačelnik Mario Rajn održao je sastanak s članovima Dječjeg gradskog vijeća Križevci kako bi se pobliže upoznao s njihovim radom i pružio im priliku da iznesu svoje prijedloge, kritike i razmišljanja o načinima poboljšanja kvalitete života u gradu.

Dječji vijećnici imali su pitanja vezana uz sport i provođenje slobodnog vremena u gradu. Zanimala ih je mogućnost osnivanja Ženskog nogometnog kluba ili barem sekcije unutra postojećeg kluba, obzirom da su djevojčice sve više zainteresirane za ovaj sport. Gradonačelnik je pohvalio njihov interes za sport i aktivno provođenje slobodnog vremena te ih je vezano uz ovu temu upoznao s daljnjim koracima koje je potrebno poduzeti u pravcu realizacije.

Pitali su i što je s gradskim bazenima s obzirom na to da je tijekom ove ljetne sezone bio u funkciji samo manji bazen. „Ovo se ljeto nije otvorio veliki bazen, on je u planovima za uređenje svakako. Sada je samo pitanje hoćemo li stići do nove sezone napraviti baš sve što bismo htjeli, a to je uvođenje novih elemenata u bazen, modernizacija istog ili ćemo ga do iduće godine samo osposobiti za kupanje, obzirom da je napukao i da se zato nije ni punio ovog ljeta. Bazeni su jako bitni i nastojat ćemo da, ne samo obnovimo veliki bazen, nego da općenito bazeni puno ranije budu otvoreni i dostupni kupačima.“ rekao je gradonačelnik.

Vijećnike je također zanimalo hoće li Osnovna škola „Vladimir Nazor“ dobiti novu školsku dvoranu, na što im je gradonačelnik odgovorio: „Dvorana je isprojektirana, prvobitno smo mislili da ćemo ju graditi našim gradskim novcem, no sad se najavljuju i neke druge mogućnosti i prilike pa malo čekamo, ali dvorana će sigurno ići i to na mjestu sadašnjeg vanjskog igrališta.“

Razgovaralo se i o školskoj prehrani gdje su učenici iskazali zadovoljstvo besplatnim obrocima voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda te pitali hoće li se i ove godine provoditi taj projekt, što im je gradonačelnik i potvrdio.

Istaknuli su kako su zadovoljni što je u gradu napravljeno kino i što su naslovi koji se prikazuju vrlo aktualni, a pohvalili su i adventska događanja u gradu, s posebnim naglaskom na klizalište. Zanimalo ih je hoće li se nastaviti i sa školom klizanja za manju djecu, na što je gradonačelnik odgovorio potvrdno podsjećajući da je to već tradicija i program koji se provodi već duži niz godina, ali tek u posljednjih nekoliko u Križevcima od kada je i u našem gradu dostupno klizalište tijekom zimskih mjeseci.

Gradonačelnik je vijećnike pitao za mišljenje o zabrani korištenja mobitela u školama kao jednoj vrlo aktualnoj temi, na što su se vijećnici izjasnili da su uglavnom protiv toga, rekavši kako ih za vrijeme nastave ne koriste, no da bi ih svakako voljeli zadržati da se mogu njima služiti za vrijeme odmora.Rajn je vijećnike proveo i po gradskoj upravi, pokazavši im Veliku vijećnicu s portretima bivših gradonačelnika, kratko ih upoznao s poviješću same zgrade u kojoj je smještena uprava, a ugostio ih je nakratko i u svojem uredu.

FOTO Grad Križevci

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati