Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Tradicionalni prijem za vatrogasce

Gradonačelnik ugostio predstavnike vatrogasne zajednice

Povodom Dana vatrogasaca i blagdana njihovog nebeskog zaštitnika sv. Florijana, gradonačelnik Mario Rajn održao je jučer tradicionalni prijem za križevačke vatrogasce.

– Ovaj prijem veliko je zadovoljstvo za mene i prilika vam zahvaliti za sve dobro što ste radili u proteklih godinu dana i osvijestiti vašeg nebeskog zaštitnika i čestitati sv. Florijana, ali više od svega osvijestiti zajednici grada križevaca i šire koliko je zaista značaj naših vatrogasaca – istaknuo je Rajn i osvrnuo se na sve što vatrogasci rade za korist društvene zajednice s posebnim naglaskom na susret mladeži, malih vatrogasaca, u Pagu s ciljem da se njeguje i potiče vatrogastvo u Križevcima.

– Moram istaknuti da smo u proteklom razdoblju izdvojili više sredstava, što apsolutno zaslužujete, kako za Javnu vatrogasnu postrojbu tako i za Vatrogasnu zajednicu. Proteklih sedam godinu komuniciramo da u okviru mogućnosti Grada Križevaca pronalazimo sredstva za vatrogasce –  rekao je gradonačelnik, a zahvalu na prijemu uputio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca Mario Martinčević.

– Hvala gradonačelniku u ime djelatnica i djelatnika Javne vatrogasne postrojbe, svjedočimo proteklih dana da se profesionalni vatrogasci bore za svoja prava. Križevci podupiru tu borbu i borimo se zajedno s našim kolegama, ali nismo direktno sudjelovali u tome zato što je kod nas situacija pod kontrolom jer gradonačelnik i gradska vlast imaju veliko razumijevanje kako za dobrovoljnu strukturu tako i za profesionalne vatrogasce i hvala gradonačelniku na tome – rekao je Martinčević, a obratio se i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Križevaca Miroslav Petračija koji je naglasio kako su u proteklom razdoblju, između ostalog, nastavili s osposobljavanjem, osiguravanjem opreme i sa organizacijom odlaska djece na Pag.

– Hvala na brizi za naše vatrogastvo u nadi da ćemo i buduće ovako dobro surađivati, a sve za dobrobit svih naših stanovnika da se mogu osjećati sigurno – istaknuo je Petračija.

FOTO Grad Križevci

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati