Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

GRADSKO VIJEĆE Izglasan proračun u visini od 32 milijuna eura

Danas je u koprivničkoj Vijećnici na rasporedu 12. po redu sjednica Gradskog vijeća, koja se slučajno održava 12. dana 12. mjeseca.

Kako smo ranije tokom dana najavili, na dnevnom je redu 29 točaka, od kojih je najvažnija ona vezana uz donošenje gradskog proračuna za iduću godinu, koji iznosi 33,2 milijuna eura, odnosno oko 250 milijuna kuna. Dodajmo kako će on za oko 20 milijuna kuna biti manji nego ovogodišnji.

U sklopu prve točke, tradicionalno rezervirane za pitanja i prijedloga vijećnika, Dragutin Jeđud upozorio je gradonačelnika na problem na gradskoj obilaznici:

– Kad su jake kiše, pedeset posto desne strane ceste je pod vodom. Jednom sam osobno svjedočio kada je vozilo jednog čovjeka s djetetom skoro srušilo i poplavilo ga vodom. Je li moguće to riješiti?

Gradonačelnik Jakšić napomenuo je kako se radi o državnoj prometnici, nadodavši kako kako postoji plan Hrvatskih cesta kojim bi se išlo u rješavanje i tog problema.

Vijećnika Sašu Cestara zanimalo je u kojoj je fazi prodaja gradilišta za mlade po povoljnijim uvjetima.

Prvi čovjek Grada spomenuo je građevinsku zonu u Cinderišću i Cvjetnoj ulici, nadodavši kako su se već prije realizirani projekti na Podolicama i u Cvjetnoj do sada pokazali uspješnima.

Vijećnik iz redova HDZ-a Mladen Fajdetić predložio je da se jedna od ulica ili trgova u gradu nazove po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, na što je Jakšić rekao da tu ne vidi problem.

Vijećnicu Kraljić Babić zanimalo je mogu li se stare lampe koje su prije bile na trgu biti premještene u park koji je u dobrom dijelu neosvijetljen, na što je gradonačelnik odgovorio kako prvo treba mišljenje konzervatora, no usput najavivši radove na uljepšavanju parka u što će se krenuti nekad nakon obnove trga.

– Hoće li biti iskorištene baš te lampe, tu ne bih licitirao jer ne možemo baš postavljati lampe kako nam puhne. Tu treba mišljenje konzervatora, ali i puno toga se promijenilo što se tiče same tehnologije – ustvrdio je Jakšić, nadodavši kako u taj projekt svakako neće krenuti sami.

Nakon što je usvojen rebalans proračuna za ovu godinu, uslijedila je odluka o donošenju proračuna za iduću godinu, koji je po prvi puta izražen u eurima.

Kako smo već najavili, najavljene su gradnje dva vrtića u Herešinu i na Bajeru, za što će Grad osigurati 19 milijuna kuna, a 24 milijuna su stigla bespovratna iz prijave EU projekta. Jedan od većih gradskih projekata sigurno će biti i gradnja vanjskih bazena i sportskog kompleksa na Cerinama, iako u predloženom proračunu to nije naznačeno. Kako je na vijeću pojasnio sam gradonačelnik, taj, ali i neke druge projekte će tek trebati prijaviti, uz naznaku kako ne postoji garancija da će na kraju i proći.

– Puno toga nas čeka iduće godine. U proračun nismo uvrstili europske projekte koje smo najavili. Tako će biti sve dok ne potpišemo ugovor u kojem će biti jasno navedeno koliki je udio sufinanciranja Grada Procijenili smo da nema potrebe da ih danas stavljamo u proračun, nego da na nekom sljedećem rebalansu i tu stvar posložimo. U tom europskom dijelu nalaze se neke stvarno ogromne stvari za našu Koprivnicu – naveo je Jakšić.

Više o današnjoj sjednici moći ćete pročitati u ponedjeljak u novom broju Podravskog lista.

Foto: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Bjelovar, Koprivnica, Križevci i Đurđevac kroz trgove

ZLOČIN U CENTRU KOPRIVNICE

Policija je uhitila dvije osobe koje su naoružane upale u ljekarnu

Razbojništvo u centru KOPRIVNICE

FOTO Upali s pištoljima u ljekarnu, vezali vlasnika, ukrali novac i odvezli se njegovim autom

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI