Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

GRADSKO VIJEĆE Niče Energetski park, Grad postaje većinski vlasnik radija

Grad Ludbreg prodaje zemljište u Ulici 5. studenog za izgradnju solarne elektrane. Najzvučnija je to točka s današnje sjednice Gradskog vijeća koja je krenula u 17 sati u prostorijama Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak.

Na Dnevnom redu nalazi se 21 točka, a pokraj solarnih elektrana, na glasanju je i odluka o kupnji teniske dvorane, poslovnih udjela Radio Ludbrega. Tradicionalnog Aktualnog sata na kojem vijećnici postavljaju pitanja gradskoj vlasti o aktualnim i drugim temama ovaj put nije bilo.

Kako doznajemo, planirana je izgradnja Energetskog parka Ludbreg u tri faze. Cilj projekta je proizvodnja zelene električne energije, od energetske oporabe otpada do proizvodnje zelenog vodika.

Tvrtka Solarwatt sa sjedištem u Zagrebu zainteresirana je za kupnju zemljišta u ranije spomenutoj ulici, a kako bi tamo gradila solarnu elektranu. Radi se o dvije čestice ukupne površine 52 751 m2, a Grad bi ih prodao za iznos od 2 milijuna i 522 tisuće kuna.  

Planirana dinamika projekta je ishođenje građevinske dozvole do 15.10.2023., dok je rok za izgradnju solarne elektrane do 31.12.2024.  Izgradnja elektrane u svim fazama trebala bi koštati sveukupno 13.785.000 eura. Planirani izvori ulaganja su, prema poslovnom planu tvrtke, 30 posto iz vlastitog kapitala i 70 posto iz kredita.

Za potrebe upravljanja solarnom elektranom planira se zaposliti dva do tri radnika, a u cijelom Energetskom parku Ludbreg planira se zaposliti njih osam do najviše deset.

Nadalje, Grad Ludbreg postat će većinski vlasnik gradskog Radio Ludbrega. Trenutno u vlasništvu ima 25 posto navedene tvrtke, a otkupljuje se 73,6 % udjela od privatnih imatelja poslovnih udjela koji su i iskazali interes za prodaju.

Time će nakon kupnje imati ukupno 98,6 posto udjela. To će gradski proračun smanjiti za oko 314 tisuća kuna. 

– Radio Ludbreg jedino dnevno sredstvo informiranja u ludbreškoj regiji sa  tradicijom postojanja dugom 56 godina te uzevši u obzir činjenicu da je broj slušatelja stabilan, a potreba za lokalnim informacijama i dalje velika, Grad Ludbreg je mišljenja da je kupnja 73,6 % udjela u t.d. Radio Ludbreg te osiguravanje kontinuiteta rada od strateškog interesa za jedinicu lokalne samouprave i njene građane, kao i za cijelu mikroregiju Grada Ludbrega – obrazložili su ovu odluku iz Grada.

Više o sjednici pročitajte u idućem broju Podravskog lista.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI