Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradsko vijeće: Ove godine ništa od dodjele titule počasnog građanina i nagrade za životno djelo

Kako je bilo i najavljeno, rebalans proračuna, odluke o dodjeli Medalje i Plakete Grada te raspisivanje lokalnih izbora za Mjesne odbore bile su najistaknutije teme današnje sjednice Gradskog vijeća.

U sklopu tradicionalnog Aktualnog sata, u kojem vijećnici postavljaju pitanja i daju prijedloge gradskoj upravi, prvi je pred vijeće stao vijećnik Ivica Suvalj, koji je predložio da se kod malog igrališta u Herešinu postavi umjetna trava.

– To je igralište postalo parkirno mjesto za vrijeme treninga i nogometnih utakmica, a to bi možda bilo najbolje rješenje, budući da su mi rekli da je Herešin ušao u sustav koprivničke škole nogometa, a treninge održava više klubova.

Suvalj je također upozorio na problem u Bukovečkoj ulici, gdje je cesta u derutnom stanju.

– Što se tiče prijedloga za Herešin, ja se tu s Vama jedino mogu složiti. Imali smo investiciju vezanu uz nadstrešnicu i u dogradnju tamošnjih prostora. Dapače, možemo tu stavku poslati u realizaciju. Što se pak tiče Bukovečke ulice i svih ostalih takvih ulica u prigradskim naseljima gdje prolazi aglomeracija, situacija svugdje nije bajna. Svjesni smo tog stanja, sama renovacija kreće već sada ujesen, dok je asfaltiranje u planu u pojedinim prigradskim naseljima za iduću godinu – poručio je u odgovoru gradonačelnik Jakšić, još jednom zamolivši za strpljenje dok su radovi na aglomeraciji u tijeku.

Vijećnicu Lončarek zanimalo je hoće li ovog Božića biti gradskog klizališta, s obzirom na visoke cijene energenata, na što je Jakšić rekao da je ono za sada u planu.

Vijećnika Milakovića zanimalo je u kakvom su stanju skloništa na području grada, s obzirom na mogućnost eskalacije rata u Ukrajini.

– Napravljena je inventura što imamo od samih skloništa, iznivelirano je sve ono što se prije sedam godina pripremalo za migrante, i to je ono što mi možemo reći da imamo spremno za neku alarmantnu situaciju. No, valja naglasiti da je ovdje glavni Nacionalni stožer civilne zaštite – rekao je Jakšić.

Vijećnika Fabijanca zanimalo je što je sa studentskom menzom u Koprivnici, budući da najesen nije krenula s radom.

– Oko menze Grad nema neki alat, budući da je država osnivač Sveučilišta Sjever Grad ne može biti taj koji će plaćati studentsku prehranu. No, imam informaciju od prorektora i rektora da samo Sveučilište nikad nisu obuhvatili sa Studentskim centrima. Varaždin tu nešto bolje prolazi jer imaju FOI koji spada pod zagrebačko Sveučilište. Jednostavno u ovom trenutku pregovaraju s ugostiteljima da uđu u taj proces i da vide koliko bi to možda koštalo i samo Sveučilište – pojasnio je Jakšić, nadodavši kako trenutak za to nije pogodan za samu Državu, s obzirom na inflaciju.

– Valja naglasiti kako je koprivničko Sveučilište jedino u Hrvatskoj koje nema studentski dom i menzu na teret države – zaključuje Jakšić.

Na samoj sjednici bilo je 17 točaka, a osim ranije spomenutih, dodajmo da je odlučeno kako će se izbori za Mjesne odbore održati 20. studenog, za rebalans je istaknuto kako su Gradu narasli prihodi na osnovu poreza na dohodak, a smijenjeno je i Kulturno vijeće.

Zanimljivo je za istaknuti kako ove godine neće biti gradske Nagrade za životno djelo kao i počasnog građanina, tako da se odlučivalo o dodjeli medalje i plakete.

Više o održanoj sjednici pročitajte u idućem izdanju Podravskog lista.

FOTO: Krešo Puklavec

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI