Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Neispravne upute

HALMED ima važnu obavijest vezano uz jedan medicinski proizvod

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) zaprimila je od tvrtke Media sigurnosnu obavijest o neispravnoj verziji Uputa za uporabu pakiranu s Braun Thermoscan PRO 6000 termometrom za uho s malim postoljem.

“Tvrtka Baxter Healthcare Corporation utvrdila je mogućnost da su termometri za uši Braun Thermoscan PRO 6000 isporučeni s kompaktnim diskom (CD) koji sadrži zastarjelu verziju Upute za uporabu. Aktualna, ispravna uputa za uporabu uključuje dodatno upozorenje vezano uz pravilno čišćenje i rizike povezane s mogućim pregrijavanjem vrha spekuluma u slučaju prodora tekućine, što može izazvati opekline korisnika ili ušnog kanala pacijenta. Najrizičnija populacija su pacijenti koji se ne mogu povući od izvora topline ili ne mogu komunicirati”, stoji u obavijesti HALMED-a.

U Republici Hrvatskoj do sada nije zaprimljena niti jedna prijava štetnog događaja vezana uz opisani problem s predmetnim medicinskim proizvodom proizvođača Welch Allyn, Inc.

Sigurnosna obavijest HALMED-a s radnjama koje je potrebno poduzeti vezana uz predmetno pitanje dostupna je ovdje, dok je obavijest distributera dostupna ovdje.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POMOGLI PROVEDBU TERAPIJSKOG JAHANJA

Ćiro betoni donirali pijesak Udruzi Osmijeh

BUDITE OPREZNI

Preporuka posjetiteljima Gradskog groblja uslijed ekstremnih vrućina

razlozi povezani s proizvodnjom

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za visoki krvni tlak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati