Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Mještani negoduju zbog neredovitog održavanja javne površine

Horvat: Vegetacija buja zbog vremena, angažirali smo i vanjske suradnike

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mještani prigradskog naselja Čukovec upozorili su nas na neredovito košenje javnih površina u njihovom naselju. Prvenstveno se radi o dječjem igralištu u središtu mjesta. O ovom problemu već smo pisali, a mještani zamjeraju što se trava ne kosi upravo iz razloga što Čukovec nema drugih javnih površina za okupljanje mještana u naselju te je ovo igralište prostor na kojem bi se mogli družiti i djeca i mladi. Ovaj problem izraženiji je u godinama kad je vegetacija bujna pa trava brže raste. Također, mještani nam napominju kako je istina da se ovo igralište vrlo rijetko koristilo za igru, ali smatraju da se treba bolje održavati te da bi onda i služilo svojoj funkciji.

– Mora se priznati da je igralište prazno, a ovo je jedina javna površina u mjestu. Nemamo nogometno igralište ili nešto slično. U susjednom Bolfanu barem imaju uređeno igralište s akrilnim podom pa se mogu tamo ići rekreirati. Koliko znam, igralište je kod mještana dobro primljeno – naveo je jedan od mještana Čukovca, što je zapravo više bila kritika prema mjesnom odboru ili Gradu, nego Komunalnoj tvrtki. Komunalne tvrtke, pa tako i Lukom, u posljednje su vrijeme pod velikim pritiskom, kako zbog kritika građana, koje su na društvenim mrežama česte, tako i zbog samog uzroka tih kritika.

Naime, zbog obilnih kiša i toplog vremena, vegetacija buja pa je samim komunalnim tvrtkama veliki problem redovito održavati zelene površine. Isto tako, nije baš da komunalnih radnika ima na izbor. Dakle, ovdje se radi o višestrukom problemu. Igralište u Čukovcu u međuvremenu je pokošeno, ali problemi ostaju isti. No isto tako, istini za volju, javne površine na području grada Ludbrega solidno se održavaju. Upitali smo i direktora Lukoma, Krešimira Horvata, što ta gradska komunalna tvrtka može učiniti da bi se usluga još poboljšala. Kako nam kaže, oni će čak i potražiti vanjske suradnike kako bi posao obavili što kvalitetnije.

– Koristimo sve kapacitete kako bi što bolje održavali javne površine. U tu svrhu angažirali smo i vanjske suradnike kako bi povećali kapacitet. Uz to, vegetacija zbog vremenskih prilika raste iznadprosječno brzo. No mišljenja sam da su javne površine na području grada, u usporedbi s nekim susjednim jedinicama lokalne samouprave, održavane na nešto višem nivou. Također, promijenili smo metodologiju košenja i sad više ne izlazimo na teren svaka dva tjedna, nego prema potrebi, a ako trava naraste prije, mi dolazimo na teren kako bi pokosili. No, moramo biti svjesni da i mi imamo ograničenje u smislu broja radnika – rekao je Krešimir Horvat.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga ne konzumiraju i vrate u najbližu trgovinu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati