Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

HRT ovršio Ljerku iz Drnja zbog televizora u Omišlju, a ona u životu nije bila na moru!

Ljerka Kraljić iz Drnja ostala je šokirana kad je odlučila zatvoriti svoj štedni račun u banci jer je saznala da joj je s računa uzet novac za ovrhu s kojom nema nikakve veze, osim što ima isto ime i prezime kao osoba koju je Hrvatska radiotelevizija ovršila. Naime, Ljerka Kraljić koja ima apartman u Omišlju ostala je dužna HRT-u 146 kuna, a s postupkom ovrhe i kamatama taj se dug popeo na 824 kune. Da cijeli slučaj bude još bizarniji, podravska Ljerka nikad u životu nije bila na moru, a kamoli imala apartman u Omišlju.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Noge su mi se odsjekla kad sam došla po svoju štednju i saznala što se dogodilo. Štednju nisam dirala godinama jer su mi na taj račun trebali sjesti zaostaci od plaća u posrnuloj tvrtki u kojoj sam nekad radila. Kad mi je djelatnica banke objasnila da je HRT ovršio moj račun, nisam mogla vjerovati da je to moguće jer nikad nisam bila njihova pretplatnica – priča nam Ljerka Kraljić.

Ovrha je, dodaje ona, provedena još 2016. godine, no kako se nije koristila štednim računom, tek je prošlog tjedna saznala da je ostala bez 824 kune. Odmah je, kako tvrdi ona, nezakonitu ovrhu prijavila policiji i državnom inspektoratu, a obratila se i odvjetničkom uredu koje zastupa HRT, ali nitko još konkretno nije reagirao na bizarnost koja se dogodila.

– Sjetila sam se da sam 2009. godina na svoju kućnu adresu dobila rješenje o ovrsi, a kao primatelj je navedena Ljerka Kraljić, vlasnica apartmana u Omišlju. Tad sam odmah zvala odvjetnički ured preko kojeg je HRT pokrenuo ovrhu, ali nitko se danima nije javljao. Smatrala sam da su zabunom meni poslali to rješenje jer nisam Ljerka Kraljić koja ima apartman u Omišlju – kaže Ljerka Kraljić te dodaje kako joj sad prijateljice i obitelj znaju u šali reći da je sve ove godine dobro skrivala svoj apartman u Omišlju samo da oni ne bi besplatno išli na more.

Sreća je, dodaje ona, da nije bacila to rješenje jer na osnovu njega može dokazati da je HRT ovršio krivu Ljerku Kraljić. Očito je, ističe ona, HRT odvjetničkom uredu dostavio krivi OIB pa je umjesto vlasnice apartmana ovršen njen račun.

– Kad sam prošli tjedan zvala odvjetnički ured koji zastupa HRT, rekli su mi da je njima HRT dostavio moj OIB. Nisu imali baš previše razumijevanja za moju pritužbu i sad više ne znam kome da se obratim pa sam odlučila putem medija sa svojim slučajem pokazati što radi HRT i kakva smo mi to pravna država kad se ovršuje račun osobe koja nema nikakve veze s dugom – kaže Ljerka Kraljić.

Kako je u mirovini, kaže ona, 824 kune za nju nije mizeran iznos, a i sam postupak HRT-a za svaku je osudu.

– Nepojmljivo je da netko može samo tako uzeti moj OIB i kako su zapravo došli do njega kad nikad nisam bila njihova pretplatnica. Pristojba koju plaćamo HRT-u za našu kuću u Drnju vodi se na supruga pa nikad nisam imala nikakvu poveznicu s javnom televizijom. Ozbiljno razmišljam i da pokrenem tužbu protiv HRT-a zbog neugodnosti koju trpim. Da kojim slučajem nisam zatvarala štedni račun, ni danas ne bi znala da su me bespravno ovršili – zaključila je Ljerka Kraljić.

Poslali smo upit i HRT-u, evo što su odgovorili…

-HRT posjeduje prijavu na ime gospođe na koju se odnosi upit za prijamnik u apartmanu u Omišlju. Ljubazno molimo njezin kontakt telefon ili mail kako bismo u direktnom kontaktu provjerili navode iz maila od 13. svibnja 2022. godine. U slučaju da se dokaže da je došlo do neosnovanog postupka u vezi gospođe, HRT će ispraviti pogrešku i obeštetiti ju – odgovorili su nam.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ZAKLJUČAO SE I IZGUBIO KLJUČ

Umirovljenik ne može izaći iz kuće. Vatrogasci i policija na terenu

OBAVIJEST KUPCIMA

Poznati trgovački lanac: “Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo da nam se javite s računom”

svojim rukama stvara čaroliju

FOTO/VIDEO Iz Anitine radionice već dvije godine izlaze vještice i vile

EURO KVALIFIKACIJE

FOTO Sjajna atmosfera! Puna dvorana bodri Hrvatsku na putu prema Europskom prvenstvu

KALINOVČANKA SE BAVI IZRADOM PREPOZNATLJIVIH SUVENIRA

FOTO/VIDEO Jasminka Miklić prodaje pijesak. Turistima je postao omiljeni suvenir

GUME, MJEŠOVITI OTPAD, NEMA ČEGA NEMA, UNATOČ JASNOJ ZABRANI

VIDEO Šume su pune smeća, čitatelj nam otkrio još jednu kritičnu lokaciju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati