Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Hrvatske ceste: Na Podravskoj magistrali gradit će se odmorišta s motelima

Kako su javili iz ureda župana Virovitičko-podravske županije, Hrvatske ceste su nedavno raspisale natječaj za gradnju više desetaka odmorišta na državnim cestama koja će imati zahode, vodu i motele, navodeći izvore iz Večernjeg lista.

Natječaj je raspisan za sve veće prometnice, na kojima će se na svakih 50, odnosno 100 kilometara, ovisno o tome kako studija pokaže da je najbolje, sagraditi odmorišta za putnike.

Izgradnja nekoliko odmorišta planirana su i na državnoj cesti D2 (Podravska magistrala) od Varaždina preko Ludbrega, Koprivnice i Virovitice do Osijeka. Kako je dionica duga oko 350 kilometara, na tom potezu izgradila bi se najmanje četiri veća odmorišta, neka i s motelima.

To je posebno važno zbog potreba za parkiralištima za teretna vozila te punionica za električna vozila u skladu s direktivama EU. Hrvatske ceste javnim natječajem traže tvrtku koja će izraditi analizu koja bi pokazala na kojim točno mjestima treba graditi odmorišta i s kakvim točno sadržajem.

FOTO: Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI