Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NEMAR JE PRVA ISKRA

Hrvatske šume imaju obavijest za građane

Očuvanje šuma u ljetnim mjesecima od posebne je važnosti zbog najvećeg rizika od požara, a stručnjaci ističu kako je za čak 90 posto požara glavni uzrok čovjek i njegov nemar. Stoga je ovogodišnja kampanja Hrvatskih šuma pod nazivom „Nemar je prva iskra: Spriječi požar prije no što nastane“ odlučila dodatno skrenuti pažnju na važnost ljudskog faktora i to nagradnim natječajem na društvenim mrežama „Marimo zajedno“. Nagrade za sve ispunjene izazove osvojit će čak dvanaest pobjednika, prijatelja šume, u obliku bogatog poklon paketa ili ručka za dvoje u jednom od lovačkih domova diljem Hrvatske: LD Muljava – Vojnić, LD Jankovac – Papuk, LD Lovački – Delnice, LD Kunjevci – Vinkovci.

U drugom od četiri izazova, nazvanom „Marimo zajedno: Za biljni svijet“, građane se potiče da posade biljku kod kuće ili u vrtu kako bi doprinijeli obnovi prirode i očuvanju okoliša. Nakon izvršenja izazova, za sudjelovanje je potrebno fotografiju ili videosadržaj poslati porukom na Facebook ili Instagram Hrvatskih šuma. Krajnji rok za sudjelovanje u svim izazovima je 11. srpnja, a dobitnici će biti objavljeni idući dan.

Budući da je 1. lipnja službeno započela sezona visokog rizika od požara, potrebno je svaki opušak pokupiti za sobom, staklo i otpad baciti u smeće te uvijek ugasiti i zadnji plamen u blizini šume ili suhog raslinja. U slučaju vatre ili dima, važno je čim prije nazvati 193 ili 112. Hrvatske šume o zaštiti šuma od požara brinu cijele godine, a osim suradnje s građanima, koriste se i alati poput integrirana usluga videonadzora s detekcijom dima i vatre te simulatorom širenja požara. Ukupno se u šumama nalazi 220 kamera raspoređenih na 110 lokacija.

FOTO arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POMOGLI PROVEDBU TERAPIJSKOG JAHANJA

Ćiro betoni donirali pijesak Udruzi Osmijeh

BUDITE OPREZNI

Preporuka posjetiteljima Gradskog groblja uslijed ekstremnih vrućina

razlozi povezani s proizvodnjom

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za visoki krvni tlak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati