Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
smetala mu je glasna i loša muzika

Hrvoje susjeda pretukao sjekirom, ali ne prejako pa ne ide u zatvor

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Županijski sud u Bjelovaru potvrdio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom je Hrvoje iz Koprivnice osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine. Hrvoje je osuđen zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a incident zbog kojeg je ovaj Koprivničanec završio na sudu dogodio se još u siječnju 2021. godine.

Na prvostupanjsku presudu žalilo se Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, no sud u Bjelovaru žalbu je odbacio i odlučio da je izrečena presuda pravedna za ono što je Hrvoje učinio. On je drškom sjekire dužine oko 80 centimetara izmlatio susjeda koji ga je iživcirao jer je usred noći glasno puštao muziku. Hrvoje je otac dvoje malene djece i potpuno ga je revoltiralo neprimjereno ponašanje susjeda koji je bio pijan i puštao je muziku tako glasno da je cijelo susjedstvo odzvanjalo.

Problematični susjed

I to nije bilo prvi put jer se tijekom suđenja otkrilo da je susjed često imao sličnu naviku. Obično kad bi se napio, a bilo je to često, cijelo susjedstvo maltretirao je sa svojim groznim glazbenim ukusom i tu šund glazbu puštao je na najglasnije i Hrvoje očito više nije mogao trpjeti taj teror.

– Neprihvatljive su žalbene tvrdnje da optuženikov revolt djelomično nije bio opravdan i prvostupanjski sud je ispravno to uzeo kao olakotnu okolnost. Tim više jer je iz izvješća policije i iskaza svjedoka vidljivo da je susjed sklon takvom neprimjerenom ponašanju i uznemiravanju susjeda galamom, vikom i puštanjem glasne glazbe. Kada je to ponovno u alkoholiziranom stanju činio i usred noći puštao glasnu glazbu te probudio optuženika, pravilno je sud navedenu okolnost valorizirao prilikom izricanja sankcije kao znatan doprinos oštećenika nastanku predmetnog događaja – piše u obrazloženju presude u kojoj stoji i da Hrvoje glasnog susjeda i nije imao namjeru teško ozlijediti, već mu je njegova glava poslužila kao poligon za udarce slabog intenziteta.

Slab intenzitet

– Neosnovano žalitelj ukazuje i na način počinjenja djela, odnosno više udaraca drškom sjekire po glavi i tijelu oštećenika, što je sud trebao cijeniti kao otegotnu okolnost za optuženika. Budući da se u konkretnom slučaju radi o nekoliko udaraca slabog intenziteta, koji su rezultirali nastankom tjelesnih ozljeda pri čemu je samo jedna od njih, i to ozljeda glave, mogla biti teška tjelesna ozljeda. I to da je, po mišljenju sudsko – medicinskog vještaka, sila djelovala većom snagom. Stoga takav način počinjenja terećenog kaznenog djela ni po čemu ne odstupa od uobičajenih načina činjenja sličnih kaznenih djela i ne može se cijeniti posebno otegotnom okolnosti za optuženika – navodi se u obrazloženju presude.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

FOTO/VIDEO

Franović: Moja oaza vidljiva je iz svemira, temperatura nikad nije iznad 28 stupnjeva!

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

za svaku pohvalu

Podravska općina stipendira 64 studenta, mjesečno dobivaju čak 120 eura

Upišite pojam koji želite pretraživati