Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Htio se ‘posladiti’ mladom podravskom Romkinjom, na kraju jedva izvukao živu glavu 

Borislav (31), Danijela (28) i Bernarda (23) iz đurđevačkog naselja Stiska, u kojem pretežno žive pripadnici romske etničke manjine, presudom Općinskog suda u Koprivnici, zasad nepravomoćnom, proglašeni su krivima zbog razbojništva koje su počinili krajem prošle godine nad jednim muškarcem čiji nam je identitet poznat, kojeg ćemo zbog potrebe članka imenovati “Zdenko”. Riječ je o sredovječnom trgovcu iz sjeverozapada Hrvatske.

Unaprijed se dogovorili

Kako se navodi u presudi, Borislav i Bernarda su prema prethodnom dogovoru preko aplikacije ‘messenger’ sa Zdenkom 2. prosinca prošle godine dogovorili druženje u Borislavovoj kući u Stiski. Zdenko je tamo stigao u večernjim satima, no kada je oko 2.30 sati htio otići, Borislav ga je pretukao, iz džepa mu uzeo 1200 kuna i mobitel samsung vrijedan oko 2.000 kuna.

Zdenko je, kako je rekao, u Stisku došao oko 21.45 sati na poziv “Viktorije” iza kojeg se imena krila Bernarda s kojom se dopisivao preko messengera na Facebooku. Kada je došao u Đurđevac “Viktorija” mu nije htjela dati adresu, no na njezin mobitel javila mu se druga ženska osoba koja se predstavila kao “Željka” (drugookrivljena Danijela nap.a.) i koja mu je rekla gdje da dođe. Kada je tamo došao “Viktorija” ga je čekala na cesti te ga je uvela u neku kolibu u kojoj se nalazila “Željka” koja je bila trudna. “Viktorija” uopće nije izgledala kao osoba s kojom se dopisivao, odnosno je čija slika bila na profilu Viktorije na Facebooku.

Lažni profil na ‘fejsu’

Kada ju je pitao zašto ima lažni profil, rekla mu je da je stavila sliku sestrične da je ne prepoznaju. U kolibu je zatim ušla muška osoba i taj se muškarac predstavio kao “Sebastijan” (prvookrivljeni Borislav nap.a.). Razgovarali su, a “Viktorija” je predložila da idu kupiti kavu na benzinsku. Zajedno s njim išli su njegovim automobilom do benzinske, gdje su kupili kavu, mlijeko i pive. Kada su se vratili u kolibu “Viktorija” je u dva navrata kuhala kavu, a on je cijelo vrijeme kako se tamo nalazio, popio jedno pivo. Išao je van obaviti nuždu, a za njim izašao “Sebastijan” koji je ‘stražario’ iza njega, što mu je bilo sumnjivo. Kada je htio ići kući i htio uzeti jaknu, “Željka” i “Viktorija” odgovarale su ga od toga. Ubrzo su iz kolibe izašli “Sebastijan” i “Željka”, i on je s “Viktorijom” ostao sam u kolibi. Uzeo je jaknu, obukao se i krenuo van. Dok je izašao na prag kolibe i htio krenuti prema autu, dečko ga je obuhvatio rukama, a “Sebastijan” mu je iz stražnjeg desnog džepa hlača uzeo utržak od tog dana. Radilo se o oko 2000 kuna, dok mu je iz lijevog džepa jakne uzeo mobitel i poderao mu džep. “Sebastijan” i njemu nepoznati dečko počeli su ga udarati rukama po glavi i rebrima, nakon čega su mu kapuljaču od majice navukli preko glave, te su ga srušili na pod i potom ga nastavili udarati nogama po glavi i tijelu, s time da je glavu uspio dobrim dijelom zaštiti svojim rukama. Nakon toga se digao, a oni su razbježali. Tražio ih je barem da dođe do svog mobitela, no nije ih uspio naći. Još se jednom vratio do te kolibe, no kako nikoga nije bilo, otišao je i tražio policijsku postaju koju da je uspio pronaći tek u jutarnjim satima.

Tvrdili da je htio seks

Obrana Borislava, Danijele i Bernarde svodila se na to da su rekli kako se Zdenko skinuo gol i htio s Bernardom imati spolni odnos. Kada je ona počela vikati jer to nije htjela, uletio je Borislav i s njim se potukao. Tvrdili su kako mu mobitel nisu uzeli, već da ga je Zdenko ostavio na stolu jer su preko njega slušali muziku, a da mu novac nisu uzeli iz džepa jer mu je pao na pod kada se ovaj svlačio dok je htio spolni odnos s Bernardom.

Borislav i Danijela inače, brat su i sestra, a Bernarda je, kada se to dogodilo, bila u kraćoj vezi s Borislavom. Zajedno su pili u kolibi u Stiski, a kako su rekli, Zdenko im je donio 15-16 piva, kavu, mlijeko i grickalice.

– Zdenko je poljubio Bernardu i s njom htio imati spolni odnos. Zato smo se sukobili. Zdenko je mene prvi napao, nakon čega sam mu uzvratio ošamarivši ga dvaput i udario nogom u nogu – kazao je prvookrivljeni Borislav tužiteljima tijekom ispitivanja. Okrivljenici su sasvim različito svjedočili tko je tijekom sukoba Borislava i Zdenka uzeo novac. Optuživali su jedno drugo, a različito su iskazivali i koliko je novca zapravo bilo. Drugookrivljena Danijela rekla je kako je Zdenko mobitel ostavio u kući i da su mu ga htjeli vratiti, no trećeokrivljena Bernarda rekla je da joj je Borislav donio novac koji je stavila u grudnjak, a da su joj mobitel u torbicu stavili Borislav ili Danijela.

– S Bernardom sam bio tek nekoliko dana u vezi, rekla mi je da joj dolazi prijatelj i pitala može li biti kod mene doma. Pristao sam, a Bernarda je pozvala i moju sestru Danijelu da dođe tu večer, da ne budu sami – rekao je prvookrivljeni Borislav na sudu. Njegova sestra Danijela rekla je kako je bratu te večeri došla iz dosade i da se tamo nalazila Bernarda koja se dopisivala putem Facebooka s nekim čovjekom.

– Kasnije mi je Bernarda rekla da tamo dolazi taj čovjek. Došao je pod utjecajem alkohola s grickalicama i alkoholom koji je kupio. Zajedno smo otišli na benzinsku po još pića jer je taj muškarac htio da se ide po još. Zdenko nam je ispričao svoju životnu priču i rekao kako želi da Bernarda živi s njim. Ona mu je rekla da joj je to prebrzo jer im je to prvi susret i da će si razmisliti i javiti mu. Zdenko je bio dosta pod utjecajem alkohola i skinuo se gol u Borislavovoj sobi. Bernarda je vikala jer je s njom htio spolni odnos što ona nije htjela – kazala je drugookrivljena Danijela na sudu.

Skinuo se gol

Trećeokrivljena Bernarda opisala je kako joj je preko Facebooka Zdenko poslao zahtjev koji je prihvatila i počeo joj je pisati poruke. Rekao joj je da dolazi na upoznavanje, na što ona prvo nije pristala. Htio je doći u Borislavu kuću s kojim sam bila u vezi, no na kraju sam prihvatila da dođe na upoznavanje. Donio je 15-16 limenki piva i grickalice. Kada je Borislav čuo kako viče, udario ga je jednom ili dva puta.

– Zdenko se skinuo gol jer je od mene silom htio spolni odnos. Mobitel je cijelo vrijeme bio na stolu jer se preko njega puštala muzika, a novac mu je pao kada se skidao. Nakon što ga je Borislav istjerao iz kuće, Zdenko se vratio s nekom letvom ili štangom i sve razbio. Kada smo vidjeli što ima u ruci, pobjegli smo – rekla je na sudu trećeokrivljena Bernarda.

Borislav je presudom sutkinje Lidije Vuljak osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora, dok su djevojke Danijela i Bernarda dobile po godinu dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine. U tom će kaznenom predmetu posljednju riječ imati Županijski sud kojemu su se tužitelji žalili zbog visine kazne. Tvrde kako je najmanja moguća kazna zatvora 31-godišnjem Borislavu preblaga, a da uvjetne osude Danijeli i Bernardi nisu primjerene težini nedjela koje su počinile.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SULUDI PERFORMANS U TRGOVAČKOM CENTRU "KOŠTAO" JU 240 EURA

Jadranka je zakucala mobitel u pod te ga rukama prepolovila. Razlog je krajnje bizaran

parcela na kojoj će se graditi vrtić mještanima zadaje glavobolju

Mještani: “Neka poruše staru šupu i počiste nered. Životinje nam ulaze u dvorišta!”

Vratite ga u najbliži prodajni centar

Plodine iz prodaje povlače prehrambeni proizvod i svim kupcima vraćaju novac

PROMETNA NESREĆA NA VESELOM BREGU

Sudarila se dva automobila u vinogradu. Ima ozlijeđenih

POTVRĐENA OTPUŽNICA PROTIV SUPRUŽNIKA, OČUH TVRDI DA JE DJEČAK KRIV ZA SVE:

Vatrogasci su ga dolazili skidati s drveta, a policija smirivati zbog divljanja i razbijanja

Otkriveni komadići plastike

Spar iz prodaje povlači jedan hrvatski proizvod. Kupcima će novac vratiti i bez računa


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati