Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Hunjadi: Jezero je zapušteno, zaustavit ćemo njegovo daljnje propadanje!

Nedavno osnovanom Športsko-ribolovnom klubu Švelec iz Rasinje službeno je dodijeljeno ribolovno pravo na jezero Rasinja, i to na rok od 20 godina. Klub je uz podršku Općine Rasinja nakon raspisivanja javnog natječaja predao traženu dokumentaciju za dobivanje ribolovnog prava na navedenom jezeru, koje je sada službeno i ostvareno. Ribolovni će se klub tako brinuti o uređenju jezera, koje se prostire na tridesetak hektara, s posebnim naglaskom na ozbiljni rad na unaprjeđenju sportskog ribolovstva. Više o tome rekao nam je predsjednik i jedan od osnivača kluba Mihael Hunjadi.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Jezero je već dugo u zapuštenom stanju, a naša je dugogodišnja želja da se nešto s jezerom napravi i da mu se vrati stari sjaj. Sada kada je konačno potpisan ugovor, možemo napokon krenuti s radom – ističe Hunjadi, čija je udruga nazvana po autohtonoj ribljoj vrsti dunavske krkuše, koja se kod nas naziva švelec i koja se može naći u potoku Gliboki.

– Cilj nam je zaustaviti uništavanje jezera, zaštititi i oporaviti riblji fond, uz održavanje prirode i okoliša – pojašnjava Hunjadi, napomenuvši kako će jezero biti pod stalnim nadzorom ribočuvara, ali i samih članova udruge, koja već sada broji 50 članova, te se neće dodatno širiti.

– Na dnevnoj bazi svi će moći loviti s dozvolom, no na grabežljivce ćemo imati pravilo „catch and release“, odnosno ulovi i pusti – ističe Hunjadi.

Poseban će naglasak biti i na educiranju mladih, ali i sportsko-ribolovnim natjecanjima te druženjima.

– Organizirat ćemo i natjecanja u ribolovu na plovak te iz čamca, i to na grabežljivce – zaključuje Hunjadi, nadodavši kako će na jezeru nadomak Rasinje imati mjesta i za kupove i druga natjecanja na nacionalnoj razini.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI