Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Hunjadi: Jezero je zapušteno, zaustavit ćemo njegovo daljnje propadanje!

Nedavno osnovanom Športsko-ribolovnom klubu Švelec iz Rasinje službeno je dodijeljeno ribolovno pravo na jezero Rasinja, i to na rok od 20 godina. Klub je uz podršku Općine Rasinja nakon raspisivanja javnog natječaja predao traženu dokumentaciju za dobivanje ribolovnog prava na navedenom jezeru, koje je sada službeno i ostvareno. Ribolovni će se klub tako brinuti o uređenju jezera, koje se prostire na tridesetak hektara, s posebnim naglaskom na ozbiljni rad na unaprjeđenju sportskog ribolovstva. Više o tome rekao nam je predsjednik i jedan od osnivača kluba Mihael Hunjadi.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Jezero je već dugo u zapuštenom stanju, a naša je dugogodišnja želja da se nešto s jezerom napravi i da mu se vrati stari sjaj. Sada kada je konačno potpisan ugovor, možemo napokon krenuti s radom – ističe Hunjadi, čija je udruga nazvana po autohtonoj ribljoj vrsti dunavske krkuše, koja se kod nas naziva švelec i koja se može naći u potoku Gliboki.

– Cilj nam je zaustaviti uništavanje jezera, zaštititi i oporaviti riblji fond, uz održavanje prirode i okoliša – pojašnjava Hunjadi, napomenuvši kako će jezero biti pod stalnim nadzorom ribočuvara, ali i samih članova udruge, koja već sada broji 50 članova, te se neće dodatno širiti.

– Na dnevnoj bazi svi će moći loviti s dozvolom, no na grabežljivce ćemo imati pravilo „catch and release“, odnosno ulovi i pusti – ističe Hunjadi.

Poseban će naglasak biti i na educiranju mladih, ali i sportsko-ribolovnim natjecanjima te druženjima.

– Organizirat ćemo i natjecanja u ribolovu na plovak te iz čamca, i to na grabežljivce – zaključuje Hunjadi, nadodavši kako će na jezeru nadomak Rasinje imati mjesta i za kupove i druga natjecanja na nacionalnoj razini.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Prva svijeća je upaljena, klizalište otvoreno

FOTO/VIDEO Počeo koprivnički advent, građani navalili na kuhanac i kobase, znamo i cijene

"morate ići sasvim polagano, puževim hodom"

Vožnja “popularnim” šodarnim putem prava je avantura, vlasnici uništavaju automobile

MAJSTORI KOVAČI IZ PODRAVINE

FOTO: Marijan i njegovi sinovi jedini se bave gotovo pa izumrlim zanatom od Zagreba do Slavonije

Obitelj iz podravine ističe da je dijete bez razloga završilo u udomiteljstvu

Žele da im se djevojčica vrati, majku optužuju za zlostavljanje

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

đurđevački limitator

Dok ti zemu vozačku nesi još v kazni

Upišite pojam koji želite pretraživati