Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
radovi na peteranskoj cesti kasne već dva mjeseca

HŽ Infrastruktura: Sve je gotovo, ali nema tko asfaltirati

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prometni čepovi nastali zbog radova koji su u tijeku po cijelom gradu nužno su zlo za mnoge Koprivničance, pogotovo u vrijeme kada idu s posla, odnosno na posao. Iz Grada, kao i tvrtki izvođača radova mogu građane, koji nisu navikli na prometne kolapse u našem malom gradu, samo moliti za strpljenje sve dok su veliki projekti u tijeku. To se konkretno odnosi na još uvijek aktualnu aglomeraciju, ali i izgradnju dodatnog kolosijeka željezničke pruge.

Prije nekoliko mjeseci postavljeni su semafori kao privremeni regulatori prometa na Peteranskoj cesti, a odnedavno oni stoje i na Đelekovečkoj cesti, u oba slučaja zbog radova na izgradnji nadvožnjaka koji spajaju ove dvije paralelne ulice. No, promet na Peteranskoj cesti trebao je, prema najavama, biti normaliziran oko Uskrsa, što još uvijek nije slučaj. Tako u ovom trenutku imamo dva paralelna izlaza iz grada na kojima vozači moraju čekati zeleno svjetlo da bi prošli po jednom traku, što je scenarij koji se pokušavao izbjeći. Poslali smo upit u HŽ Infrastrukture ne bismo li saznali uzroke kašnjenja ovih odluka. Iz tvrtke su nam odgovorili i pojasnili kako je na Peteranskoj još otprije sve bilo spremno za asfaltiranje, zadnju fazu koja još uvijek nije došla na red.

– Izvođač je imao problema s angažiranjem, odnosno pronalaskom podizvođača za asfalterske radove. Kao što je poznato, trenutačno se u Hrvatskoj odvijaju brojni asfalterski radovi za potrebe sanacije potresom zahvaćenih područja koji bi se trebali završiti do kraja lipnja – pojasnili su iz tvrtke, nadodavši kako bi radovi na asfaltiranju, prema zadnjim informacijama, trebali krenuti do kraja lipnja.

– Što se tiče radova na Đelekovečkoj cesti, odnosno paralelnog odvijanja radova na obje prometnice uz privremenu regulaciju prometa, izvođač je ishodio suglasnost od upravitelja cesta (Hrvatske ceste) te je također dobio odobrenje i Grada Koprivnice. Radovi na Đelekovečkoj cesti bi trebali završiti u srpnju – zaključuju iz HŽ Infrastruktura.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

JESTE LI ZNALI?

Stavite ovaj začin na krpelja i sam će pobjeći

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati