Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

Na 35. sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, održanoj danas 28. veljače, donesena je Odluka o aktualnoj vrijednosti mirovine (AVM) od 1. siječnja 2024. koja iznosi 12,26 eura, a koja je izračunata na temelju objavljenih službenih podataka Državnog zavoda za statistiku.

“Budući da je AVM od 1. srpnja 2023. iznosio 11,77 eura / 88,68 kuna, a stopa povećanja AVM-a od 1. siječnja 2024. iznosi 4,19 posto, novi AVM iznosi 12,26 eura”, naglasili su iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Mirovine povećane prema novoj aktualnoj vrijednosti isplatit će se u travnju (s mirovinom za ožujak), zajedno s razlikom za siječanj i veljaču. Na sjednici su donesene i Odluka o najnižoj mirovini za jednu godinu mirovinskog staža od 1. siječnja 2024. prema kojoj najniža mirovina za jednu godinu mirovinskog staža od 1. siječnja 2024. iznosi 12,64 eura, zatim Odluka o osnovici za određivanje naknade zbog tjelesnog oštećenja i o usklađivanju novčanih naknada zbog tjelesnog oštećenja od 1. siječnja 2024. prema kojoj osnovica za određivanje naknade zbog tjelesnog oštećenja, nastalog zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti iznosi 280,96 eura te Odluka o faktoru osnovne mirovine od 1. siječnja 2024. koji iznosi 0.75.
 
Također, donesena je Odluka o visini najniže mirovine hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata za godinu 2024., koja se od 1. siječnja 2024. određuje u svoti od 339,54 eura mjesečno i Odluka o osnovicama za utvrđivanje vrijednosnog boda prema osobnom činu, ustrojbenom mjestu odnosno zvanju hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata za godinu 2023. koja će se primjenjivati za izračun mirovina ostvarenih od 1. siječnja 2024.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pobjede su u obje kategorije odnijele ekipe iz Koprivnice

FOTO Sedam školskih ekipa se natjecalo u pružanju prve pomoći

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo popularno voće lijek je za visoki krvni tlak

moje vrijeme

Potresno pismo slomljene bake: “Možda se nakon ovog djeca sjete svojih roditelja, a unuci baka i djedova…”

ISPLATA NACIONALNE NAKNADE ZA STARIJE OSOBE

Ovim će građanima idući tjedan na račune sjesti 150 eura

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na obiteljsku mirovinu

LJEKOVITO BILJE

Najzdravija salata na svijetu koju “nitko” ne jede: Djeluje antikancerogeno, antibakterijski i protuupalno


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati