Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MJERE AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA

HZZ predstavio načine za uspješnije traženje posla

U dvorani Hrvatske gospodarske komore djelatnici Hrvatskog zavod za zapošljavanje održali su zanimljivo predavanje o mjerama aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu te sustavu vaučera za obrazovanje. Mjere su namijenjene poslodavcima, nezaposlenim osobama i ostalim tražiteljima zaposlenja, a usmjerene su na poticanje zapošljavanja ili samozapošljavanja, stjecanje prvog radnog odnosa, obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih osoba, usavršavanje ili prekvalifikaciju zaposlenih osoba, očuvanje radnih mjesta, povećanje konkurentnosti i poticanje mobilnosti radne snage.

Publici se obratila i predstojnica Područnog ureda Vesna Kuterovac koja je uvodno govorila o važnosti mjera aktivne politike za zapošljavanje. Spomenula je kako je lani u mjere bio uključen 31.481 korisnik te je utrošeno više od 1,1 milijarda kuna. Martina Majić Peršin, rukovoditeljica Odsjeka za profesionalno usmjerenje i obrazovanje, predstavila je sustav vaučera za obrazovanje.

Vaučer može koristiti osoba s navršenih 15 godina života kojoj se dodjelom vaučera osigurava stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta. Korisnik sam bira obrazovni program i pružatelja obrazovanja, a trošak programa obrazovanja u iznosu odabranog vaučera isplaćuje se izravno odabranom pružatelju usluge obrazovanja. Treba naglasiti kako korisnici biraju programe i pružatelje obrazovanja iz područja zelenih i digitalnih programa. 

FOTO: Tea Gašparić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI