Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

I u koprivničkoj policiji sada možete aktivirati svoju eOsobnu

U prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke, točnije u referadi za izdavanje osobnih dokumenata u Koprivnici danas je predstavljen Projekt uvođenja digitalne osobne iskaznice.

Točnije, predstavljen je uređaj na kojem će građani moći aktivirati certifikate na svojim e-iskaznicama te zatražiti mobilni identitet kako bi putem mobitela mogli pristupiti portalu eGrađani.

– Nova osobna donijela je čak šest noviteta, a ključan se odnosi na povezanost s mobilnom aplikacijom Certilia koja omogućava korištenje mobilnog digitalnog identiteta i pouzdano udaljeno potpisivanje dokumenata. Mobilni identitet također olakšava i pojednostavljuje korištenje e-usluga unutar e-građana jer omogućava pristup istima i putem pokretnih uređaja, bez računala ili čitača kartice – pojašnjavaju na stranici eid.hr

– Nove osobne su u opticaju od 2. kolovoza 2021. godine, no zbog korone nismo imali prilike ići na lokalnu razinu s ovakvim akcijama. Građanima želimo poručiti da koriste svoje osobne iskaznice, da ih dođu aktivirati u policijsku upravu, a ako imaju odgovarajuće čitače mogu to i kod kuće – rekla je direktorica prodaje Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) Adela Jelinek Bišćan.

– Dodatna prednost je da svatko može imati digitalnu osobnu iskaznicu na svom mobitelu, a aktivacijom iskaznice možete pristupiti portalu eGrađani na najvišoj razini – ističe Jelinek Bišćan.

Navedene su usluge besplatne, a cilj je potaknuti građane na digitalizaciju.

Policijska uprava u Koprivnici je samo jedna u nizu na kojoj je postavljen navedeni uređaj, a aktivirati svoju osobnu možete i u policijskim upravama u Bjelovaru, Čakovcu, Puli, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vinkovcima, Zadru, Zagrebu, PP Velike Gorice, a također i na osječkom FERIT-u, kampusu u Osijeku i kampusu Algebre u Zagrebu.

FOTO: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI