Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Idući vikend veliki sajam naive u Koprivnici, stiže 40-ak slikara i kipara

Za vikend koji dolazi, od 11. do 13. lipnja, čelnici Turističke zajednice Koprivnice najavljuju kako kažu, prvi Sajam naivne umjetnosti u Koprivnici. Renato Labazan, direktor TZ istaknuo je kako na Trg Leandera Brozovića stiže 40-ak slikara i kipara iz Podravine, ali i drugih dijelova zemlje.

Kako ne bi bilo zabune, ne radi se o alternativi Podravskim motivima koji su preseljeni najesen, nego su, ističe Labazan, naivci izrazili želju za vlastitom manifestacijom.

-Žalili su se da nisu u središtu pozornosti, da je naiva nedovoljno u samom fokusu posjetitelja – pojasnio je Labazan i dodao kako će se Sajam naive spojiti i s blagdanom Antunova 13. lipnja kad je tradicionalno svetkovina i proščenje u susjednoj ulici.

Svoju ulogu u Sajmu imat će i koprivnički Muzej, a ravnatelj Robert Čimin kazao je kako će dan prije otvorenja Sajma biti stručno-znanstveni skup u Batinskama u čast Ivana Lackovića Croate. Potom će, isti dan biti otvorena njegova izložba u Galeriji u Hlebinama. Također, u ponedjeljak je predviđena i umjetnička radionica iz naive s osnovnoškolcima.

FOTO Ivica Barać

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VJEŽBA U PRUGOVCU

FOTO Vatrogasci pokazali spremnost za intervencije

PROŠTENJE

FOTO Prugovčani slave blagdan svete Margarete

U ORGANIZACIJI ŽUPA KALINOVAC I BUDROVAC

FOTO Mladi se družili uz kateheze, ples i igre


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati