Idući vikend Podravski motivi – tema jesen, a glavne “uloge” kostanji i mošt

Tradicionalna etno-manifestacija Podravski motivi ove će godine imati jesensku tematiku, a održat će se 1. i 2. listopada (subota i nedjelja) u Gradskom parku. Dio programa i sadržaja odvijat će se uz pročelje parka – ulica Đure Estera. Službeno otvorenje 29. podravskih motiva je u subotu u 10 i 30 kod Tržnice.

-Manifestacija će poprimiti jesenske note, centar grada zamirisat će po friško pečenim kostanjima, slasnom moštu, raznim delicijama od tikvi, kostanja, gljiva, kopriva i ostalih jesenskih plodova koje će za Vas pripremiti vrijedne ruke naših Udruga. Muzej grada Koprivnice postavit će novi izložbu „Samo je vu goricaj živlenja pravi raj“ za koju je ulaz slobodan te će Galerija Mijo Kovačić, Galerija skulptura Ivan Sabolić, Galerija naivne umjetnosti biti otvoreni za javnost za vrijeme održavanja motiva – rekli su organizatori iz Turističke zajednice grada.

Kulturno umjetnički program biti će obogaćen nastupima KUD-ova, puhačkim orkestrom Grada Koprivnice, 14. Međunarodnim susretom dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“. Osim naivnog slikarstva, očekuju vas brojni stari zanati, antikvarijati, medari, vinari i ostali izlagači koji su za vas pripremili razne domaće proizvode i rukotvorine te naravno, tradicionalna prodajna izložba kolača udruga žena u nedjelju prijepodne. Tu će naravno biti i nezaobilazan partner Podravka koja će pripremiti brojna iznenađenja i degustacije za sve naraštaje, posebno djecu. U večernjim satima u subotu će vas zabavljati etnosastav – Žiga i Bandisti te koprivnički rock band – The Haze, dok vas u nedjelju čeka koprivnički country rock band – Štublin.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI