Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POTRESNI DETALJI VELIKE TRAGEDIJE

Igora je mina raznijela pred sinovim očima

Brojni prijatelji i neutješna obitelj u subotu su se oprostili od Igora Kirina, pirotehničara iz Pitomače koji je stradao u tragičnoj nesreći u Lici. I šest dana nakon tragedije ni obitelj ni prijatelji ne mogu se pomiriti s činjenicom da više nikad neće vidjeti Igora.

Više od deset godina razminiravao je minska polja diljem Hrvatske. Od oca Andrije doznali smo da se planirao još dvije godine baviti tim opasnim poslom te da je u posljednje vrijeme pretežno radio u uredu na papirologiji. Prošlog tjedna, priča nam potreseni otac Andrija, Igor je odlučio pomoći kolegama na terenu.

– Da cijela tragedija bude još gora, Igor je stradao pred očima svog najstarijeg sina. I unuk koji ima 24 godine je pirotehničar i bio je udaljen 100-tinjak metara od mjesta kobne nesreće. I Igorove kćeri koje imaju osam i 20 godina i supruga u potpunom su šoku, ali mislim da je njegovu najstarijem sinu daleko najteže jer je bio tamo. Kažu da vrijeme liječi sve rane, ali sumnjam da ćemo se svi mi oporaviti od ove tragedije koja nas je pogodila – priča nam potreseni Andrija Kirin.

Potreseni otac Andrija Kirin kaže da će se obitelj teško oporaviti od ove tragedije

Očevidom je utvrđeno da je kobna bila protupješačka odskočna rasprskavajuća mina PROM 1. Minu je nehotice aktivirala Josipa.

– Ona je u polju uočila sumnjivo mjesto i pozvala je Igora jer je znala da je on iskusan pirotehničar. Kad se približio Josipi, ona je najvjerojatnije malo pomaknula „štap“ i mina je eksplodirala. Prizori su, kako nam je ispričao najstariji unuk, bili stravični. Hitna pomoć vrlo je brzo stigla, ali nažalost naš Igor preminuo je na putu do bolnice – jecajući kaže Andrija Kirin.

Igor Kirin

Kad je najstariji unuk, dodaje on, javio što se dogodilo, uslijedio je neopisivi šok, tuga i bol.

– Godinama je Igor u tom poslu, a iako smo bili upoznati s tim kakve posljedice nose krive procjene pirotehničara, nikad nismo pomišljali da će mu se nešto dogoditi, pogotovo nakon toliko godina rada u kojima je stekao iskustvo. Najvažnije je sad da se njegova djeca oporave od ove tragedije, pogotovo najstariji sin koji je sve vidio. Prestrašno je to kad roditelj mora sahraniti svoje dijete i kad djeca u ranom djetinjstvu i mladosti ostanu bez oca – kaže potreseni otac Andrija.

I Igorove prijatelje šokirala je vijest o tragediji. Uvijek je Igor, kažu oni, pomagao svima kojima je pomoć bila potrebna. -Svima koji su ga poznavali će nedostajati. Bio je pravi dobričina i kad god bi se vratio s terena, našao je vremena za svakoga od nas – kažu nam prijatelji pokojnog Igora.

FOTO: Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DAN ŠKOLE

FOTO Kloštranski školarci razveselili roditelje

nakon rekordnih godina, vemo tradeu pali prihodi i dobit

Blagus: Cijela branša imala je pad prihoda, a radna mjesta su sigurna

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik: Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati