Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
stalni problemi sa zakonom

Inspekcija im zabranila rad, a oni u dom svejedno smjestili osam osoba

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

O privatnom domu za starije i nemoćne osobe u koprivničkom prigradskom naselju Štaglinec, na čijem je čelu bila Slađana Capek Jakupek, pisali smo već nekoliko puta u Podravskom listu. Prvo kada smo otkrili da je pružao usluge smještaja bez dozvole Županije, a onda i početkom prošle godine, kada je na Trgovačkom sudu u Varaždinu pokrenut stečajni postupak protiv tvrtke Capek d.o.o. u vlasništvu gore spomenute osobe, a sve zbog duga od 2,8 milijuna kuna.

Nakon što je tvrtka Capek završila u stečaju, Slađana je otvorila tvrtku Vitalis Complex, koja je nastavila pružati usluge smještaja, no na čije je čelo postavljen danas 21- godišnji Dean Capek. Međutim, unatoč promjeni imena, tvrtka je nastavila s kršenjem pravila i nedavno ju je stigla nova kazna, ovaj put od Općinskog suda u Koprivnici. Naime, Vitalis Complex i Dean Capek počinili su prekršaj iz Zakona o socijalnoj skrbi te su novčano kažnjeni.

Tijekom inspekcijskog nadzora obavljenog krajem svibnja prošle godine, u domu u Štaglincu zatečeno je osam osoba koje su koristile usluge smještaja. Ne bi to bilo ništa čudnog da rješenjem inspektora iz kolovoza 2021. godine nije zabranjeno pružanje socijalnih usluga smještaja u objektu na adresu Štaglinec 22b, koje se očito kršilo. Inspektori su to nanjušili, a Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike podnijelo optužni prijedlog zbog počinjenih nepravilnosti.

Na sudu su na temelju priložene dokumentacije utvrdili da nije potrebno ispitati okrivljenike, već su odmah proglašeni krivima i novčano kažnjeni. Prvookrivljena pravna osoba Vitalis Complex kažnjena je sa 600 eura, a drugookrivljeni Dean Capek, koji se vodi kao odgovorna osoba, mora podmiriti 120 eura. Protiv ove nepravomoćne osude moguće je uložiti i žalbu, no u tom slučaju okrivljenicima je moguće izreći i veće novčane kazne.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati